Με Ιάπωνες επιχειρηματίες συναντήθηκε ο Μητσοτάκης

«Η Ελλάδα ελκυστικός προορισμός για ξένες επενδύσεις»

Συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη με Ιάπωνες επιχειρηματίες

Συνάντηση με αντιπροσωπεία του εθνικού ιαπωνικού φορέα επιχειρήσεων KEIDANREN και υψηλόβαθμα στελέχη κορυφαίων ιαπωνικών επιχειρήσεων είχε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει την πρόοδο που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα για τη δημιουργία ενός φιλικού επενδυτικού περιβάλλοντος.

Κουρουμπλής: Επανέλαβε το «δολοφόνοι» - Ζητά ξανά τη διαγραφή του η ΝΔ

Παράλληλα, παρουσίασε τις επενδυτικές ευκαιρίες που ανοίγονται για ιαπωνικές επιχειρήσεις, ενώ η ιαπωνική αντιπροσωπεία, από την πλευρά της, εξέφρασε ενδιαφέρον για τη διερεύνηση της δυνατότητας επενδύσεων στους τομείς της ενέργειας και των μεταφορών.

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα αναδύεται ταχέως ως ένας πρωταγωνιστής στις ΑΠΕ

Οι δύο πλευρές συζήτησαν επίσης περαιτέρω τρόπους προσέλκυσης επενδύσεων στη χώρα μας, αύξησης του αριθμού τουριστών από την Ιαπωνία και συνεργασιών στην ευρύτερη περιοχή μας, με έμφαση στα Δυτικά Βαλκάνια.

Εξοπλιστικά και τουρκικές προκλήσεις στο ΚΥΣΕΑ – Τι συζητήθηκε

Ο πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει την πρόοδο που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα για τη δημιουργία ενός φιλικού επενδυτικού περιβάλλοντος

Ο πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει την πρόοδο που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα για τη δημιουργία ενός φιλικού επενδυτικού περιβάλλοντος / Eurokinissi

«Η ελληνική οικονομία τα πάει αρκετά καλά τα τελευταία 3 χρόνια, σημειώνοντας καλύτερες επιδόσεις σε σχέση με την ευρωζώνη όσον αφορά την ανάπτυξη. Έχουμε την ταχύτερη μείωση του χρέους ως ποσοστό του ΑΕΠ στην ευρωζώνη. Και καταφέραμε να μετατρέψουμε την Ελλάδα σε έναν ελκυστικό προορισμό για άμεσες ξένες επενδύσεις, αξιοποιώντας τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα αλλά και τη σημαντική περιφερειακή μας θέση», είπε ο πρωθυπουργός στους Ιάπωνες επιχειρηματίες.

Μεγάλη μείωση του χρέους το 2027 προβλέπει το ΔΝΤ

Όπως τόνισε, «αυτή είναι η κατάλληλη χρονική στιγμή να συζητήσουμε περισσότερο λεπτομερώς τη δυνατότητα να καλλιεργήσουμε ισχυρότερους οικονομικούς δεσμούς, στο επίπεδο άμεσων επενδύσεων από ιαπωνικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα, οι οποίες δεν θα στοχεύουν μόνο στην ελληνική αγορά αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, αλλά και να διερευνήσουμε την προοπτική για περισσότερες ελληνικές εξαγωγές στην Ιαπωνία».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top