Στροφή υπέρ Ελλάδας και κατά Τουρκίας από Γερμανία - Μεγάλη Βρετανία

Συνάντηση του Νίκου Δένδια με τον Γερμανό πρέσβη   

Χώρες που παραδοσιακά απέφευγαν να στηρίζουν την Ελλάδα στην αντιπαράθεσή της με την Τουρκία, κάνουν τώρα στροφή και επικρίνουν την επιθετική ρητορική της Άγκυρας, γεγονός που εκνευρίζει ιδιαίτερα τον Ερντογάν

«Τα έψαλλε» ο Μακρόν στον Ερντογάν για τις προκλήσεις στην Ελλάδα

Όπως μετέδωσε από το Υπουργείο Εξωτερικών η διπλωματική συντάκτρια του Star  Κατερίνα Τσαμούρη, είναι η πρώτη φόρα που χρησιμοποιείται τόσο σκληρή γλώσσα από χώρες που μας είχαν συνηθίσει σε μια λογική «ίσων αποστάσεων». 

Δένδιας: Η Ελλάδα είναι έτοιμη να υπερασπίσει την κυριαρχία της

Ο Πρέσβης της Γερμανίας στην Αθήνα, για παράδειγμα, δήλωσε ότι όσο πιο απειλητική είναι η ρητορική εξ Ανατολών και όσο πιο ανοιχτά η τουρκική ηγεσία αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία, τόσο πιο σαφής είναι η δημόσια απόρριψη των θέσεων αυτών εκ μέρους του Βερολίνου. Το πρωί, μετέβη στο ΥΠΕΞ όπου ο Νίκος Δένδιας τον ενημέρωσε για τις τουρκικές απειλές και την τουρκολιβυκή συμφωνία. 

«Σφαλιάρα» και από Γερμανία: Δεν αναγνωρίζουμε το τουρκολιβυκό μνημόνιο

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ.Ράιχελ είπε ξεκάθαρα ότι: το Βερολίνο στέκεται αλληλέγγυο  στο πλευρό της Αθήνας.

«Ράπισμα» και από το Λονδίνο

«Δεν τελεί υπό αμφισβήτηση η κυριαρχία των νησιών του Αιγαίου» ξεκαθάρισε από την  πλευρά του και το Βρετανικό Υπουργείο Εξωτερικών. 

Μητσοτάκης – Ερντογάν στην Πράγα: Μακριά και όχι… αγαπημένοι 

Αντιδράσεις όπως αυτές  εξόργισαν τους γείτονες με την τουρκική πρεσβεία να αναφέρει σερ ανάρτησή της στο twitter ότι «δεν έχουμε να διδαχθούμε κάτι από έθνη που διαγράφουν από τον εθνικό τους ύμνο επιθετικά αποσπάσματα»,  απαντώντας εμμέσως στους Γερμανούς. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top