Συνέντευξη Τύπου ΔΕΘ: Όλα τα μηνύματα που έστειλε ο Μητσοτάκης   

Τι είπε για μέτρα στήριξης, εκλογικό νόμο, Ανδρουλάκη, ΣΥΡΙΖΑ

«Θα πορευτούμε στις εκλογές με τον ψηφισμένο εκλογικό νόμο»,  ανέφερε ο πρωθυπουργός  Κυριάκος Μητσοτάκης στην εφ' όλης της ύλης συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Βελλίδειο Συνεδριακο Κέντρο.  

Μητσοτάκης: Θα στηρίξουμε κάθε ελληνικό νοικοκυριό 

«Κάθε ελληνικό νοικοκυριό ασχέτως κατανάλωσης θα λάβει σημαντική στήριξη. Και θέλω επίσης να επισημάνω ότι σαν αποτέλεσμα αυτής της στήριξης την οποία παρέχουμε η Ελλάδα έχει από τις χαμηλότερες τιμές ηλεκτρικού ρεύματος -συμπεριλαμβανομένου και του ΦΠΑ- σε ολόκληρη την Ευρώπη. Έχω εδώ έναν σχετικό πίνακα ο οποίος έχει ήδη δημοσιευθεί, όπου συγκρίνονται μια σειρά από ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και η Ελλάδα είναι προτελευταία από το τέλος στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος για το μήνα Αύγουστο του 2022». 

 Άδεια και Επίδομα Μητρότητας: Πόσους μήνες αυξάνονται και από πότε  

Απάντηση Μητσοτάκη στο Star: Διπλή παρέμβαση για το φυσικό αέριο  

Σε ερώτηση του Star και του Γιώργου Ευγενίδη για την ενίσχυση σε ρεύμα και φυσικό αέριο,  ο πρωθυπουργός άνοιξε τα χαρτιά του: «Θα κάνουμε διπλή παρέμβαση, θα επεκτείνουμε το επίδομα θέρμανσης και θα επιχειρήσουμε να κάνουμε μια παρέμβαση στην αντλία, ώστε να μειώσουμε την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, ώστε να ενθαρρύνομε περισσότερα νοικοκυριά να κάνουν μετάπτωση από το φυσικό αέριο. Και βεβαίως θα  υπάρχει και επιδότηση στην τιμή του φυσικού αερίου».

Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Διπλή παρέμβαση στο φυσικό αέριο»

«Δεν είμαι κωλοτούμπας - δεν αλλάζει  ο εκλογικός νόμος» 

Σχετικά με το αν υπάρχει περίπτωση να αλλάξει ο εκλογικός νόμος ο κ. Μητσοτάκης ήταν κατηγορηματικός:  

«Δεν είμαι κωλοτούμπας, έχω πει πολλές φορές ότι οι κανόνες του παιχνιδιού είναι σταθεροί και δεν νοείται να αλλάξουν λίγους μήνες πρις τις εθνικές εκλογές.. Θα πορευθούμε στις εκλογές με τον ψηφισμένο εκλογικό νόμο. Υπάρχει δηλαδή περίπτωση, και θέλω να το γνωρίζουν αυτό οι Έλληνες πολίτες, το πρωτο κόμμα να προηγείται σημαντικά του δεύτερου και να σχηματίσει κυβέρνηση ο κ. Τσίπρας, ο κ. Ανδρουλάκης, ο κ. Κουτσούμπας και ο κ. Βαρουξάκης. Αριθμητικά αυτό μπορεί να συμβεί. Θα συνιστά πολιτική τερατογέννεση». 

Φοιτητικό επίδομα στέγασης: Αύξηση 50% ή διπλασιασμός για συγκατοίκηση 

«Ο κύριος Ανδρουλάκης είναι κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ» 

Σαφείς αιχμές για συμπόρευση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη με τον  ΣΥΡΙΖΑ διατύπωσε επίσης ο πρωθυπουργός:   
«Όλη η στάση του ΠΑΣΟΚ και του κ. Ανδρουλάκη το τελευταίο διάστημα με κάνει να πιστεύω ότι είναι εξαιρετικά κοντά στο ΣΥΡΙΖΑ. Και ότι αυτή η προσπάθεια περί δήθεν ίσων αποστάσεων ανάμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ δεν αναποκρίνεται μάλλον στα ειλικρινή αισθήματα και στις επιθυμίες του κ.Ανδρουλάκη. Και αυτό τοπραγματικό σφάλμα το οποίο έγινε ήταν βούτυρο στο ψωμί του κ.Ανδρουλάκη. Τον βοήθησε να πορευτεί σε μια γραμμή η οποία ήταν κατά την άποψή μου ήδη προαποφασισμένη. Μια γραμμή ρήξης με τη Νεα Δημοκρατία». 

Μητσοτάκης ΔΕΘ: Ισχυρή κυβέρνηση μετά τις εκλογές, χωρίς παζάρια 

Το δίλημμα: «Αν όχι εμείς, ποιοι;»   

Ο Πρωθυπουργός απέρριψε το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με την  Ελληνική Λύση, απαντώντας «καθόλου!» στην ερώτηση «πόσο κοντά είστε με τον κ. Βελόπουλο;», ενώ έθεσε το δίλημμα των εκλογών: «Αν όχι εμείς ποιοι; Ποια είναι η εναλλακτική διακυβέρνησης σήμερα; Δεν την έχω ακούσει από κανέναν». 

Σκληρή κριτική άσκησαν πάντως στον πρωθυπουργό για τα όσα ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ τα κόμματα της αντιπολίτευσης στο σύνολό τους. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top