Ρουσόπουλος στο Star: Το παρασκήνιο της έντασης στο Συμβούλιο της Ευρώπης

«Οι Τούρκοι θα συνεχίσουν ανάλογες προκλήσεις» 

Για τα εθνικά μας θέματα, τις τουρκικές προκλήσεις και το νέο «θερμό» επεισόδιο στο Συμβούλιο της Ευρώπης μίλησε ο βουλευτής της ΝΔ και μέλος της ελληνικής αντιπροσωπείας στο Συμβούλιο της Ευρώπης, Θεόδωρος Ρουσόπουλος.

Για το τελευταίο «θερμό» επεισόδιο στο Συμβούλιο της Ευρώπης και τα εθνικά θέματα μίλησε στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star και τον Γιώργο Ευγενίδη ο βουλευτής της ΝΔ και μέλος της ελληνικής αντιπροσωπείας στο Συμβούλιο της Ευρώπης, Θεόδωρος Ρουσόπουλος.

Συγκεκριμένα, Τούρκοι βουλευτές εκνευρίστηκαν ακούγοντας την Ντόρα Μπακογιάννη να καταγγέλει ενώπιον της ολομέλειας τις προκλήσεις των γειτόνων και πέρασαν στην αντεπίθεση. 

«Ο Τούρκος βουλευτής, που είναι πρώην διπλωμάτης, επί 30 χρόνια πρέσβης και επικεφαλής της αντιπροσωπείας των Τούρκων στο Συμβούλιο της Ευρώπης, σε μια συζήτηση που είχαμε προχθές μαζί του μαζί με τη Ντόρα Μπακογιάννη και όταν του είπαμε ευθέως ότι αυτά που γίνονται τελευταία είναι εντελώς απαράδεκτα και ότι η ρητορική Ερντογάν έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, είπε ευθέως ότι έχει ενοχλήσει πάρα πολύ η ομιλία Μητσοτάκη στο Κονγκρέσο», είπε ο κ. Ρουσόπουλος αποκαλύπτοντας το παρασκήνιο.

Θεόδωρος Ρουσόπουλος στο Star

Οι Τούρκοι, ο ένας μετά τον άλλον, ενοχλούμενοι από αυτά που είπε η Ντόρα Μπακογιάννη και άλλοι συνάδελφοι, ουσιαστικά επιτίθενται στην Ελλάδα, λέγοντας ότι εμείς δεν αποστρατιωτικοποιούμε τα νησιά που έπρεπε να είναι αποστρατιωτικοποιημένα, ότι εμείς δεν τηρούμε τις συνθήκες κλπ.

Από την άλλη, επεσήμανε ο κ. Ρουσόπουλος, άλλοι Τούρκοι συνάδελφοί του με τους οποίους συζήτησε ήταν καθησυχαστικοί, καθώς του επεσήμαναν ότι η ελληνική πλευρά δε χρειάζεται να ανησυχεί. 

Ρουσόπουλος στο Star: Γιατί ο Ερντογάν είναι προκλητικός - Οι δύο λόγοι

Αναφερόμενος στον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τους λόγους για τους οποίους προβαίνει διαρκώς σε προκλητικές δηλώσεις και ενέργειες ο κ. Ρουσόπουλος επεσήμανε:

«Δε μου αρέσει να λέω αυτό που ακούγεται στερεοτυπικά και επαναλαμβανόμενα ότι ο Ερντογάν είναι στριμωγμένος, όμως φαίνεται ότι αυτή τη φορά πραγματικά ισχύει, καθώς αποδίδει ό,τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην Τουρκία για τουλάχιστον δύο λόγους:

α) οικονομία και επερχόμενες εκλογές στις οποίες φαίνεται ότι δε θα πάει καθόλου καλά και 

β) η συμπεριφορά που ο ίδιος έχει απέναντι στους εταίρους και συμμάχους στο ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ

Τέλος, ο κ. Ρουσόπουλος δήλωσε πεπεισμένος ότι οι Τούρκοι θα συνεχίσουν ανάλογες προκλήσεις με αυτές στο Συμβούλιο της Ευρώπης.


Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top