«Krizotakis» ο Μητσοτάκης για τους Τούρκους: Τον κατηγορούν για την κρίση! 

Προκλητικό πρωτοσέλιδο από τουρκική εφημερίδα και νέες υπερπτήσεις

Νέες προκλήσεις  της Τουρκίας με υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών στο Αιγαίο, την ώρα μάλιστα που ο φιλοκυβερνητικός τουρκικός Τύπος προσπαθούσε να «χρεώσει» την ένταση στα ελληνοτουρκικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Τι ακριβώς έγραψαν αυτή τη φορά και τι απάντησε ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, εξήγησε η διπλωματική συντάκτρια Κατερίνα Τσαμούρη,  στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star.  

 
Τουρκικές προκλήσεις: Η Αθήνα απαντά με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα

«Krizotakis» είναι  τίτλος της σημερινής Γενί Σαφάκ, που γράφει ότι «ο Μητσοτάκης προκαλεί την κρίση». Είναι ξεκάθαρο ότι τα φιλοκυβερνητικά Μέσα στοχοποιούν τον Έλληνα πρωθυπουργό, γιατί φοβούνται ότι θα «καταγγείλει» την Τουρκία τόσο στη Σύνοδο της Ε.Ε την Πέμπτη, όσο και στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ τέλος του μήνα. Ότι θα πει αλήθειες, δηλαδή, όπως έκανε στο Κογκρέσο. 

Νέες υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών πάνω από ελληνικά νησιά 

Η διεθνής κοινότητα είναι δύσκολο να τους πιστέψει όταν πάλι σήμερα, είχαμε υπερπτήσεις. Τουρκικά μαχητικά πέταξαν πάνω από τους Ανθρωποφάγους και το Μακρονήσι, στα 20.000 πόδια. Αδιανόητη και καταδικαστέα χαρακτήρισε ο Πρωθυπουργός στo Capital, κάθε προσπάθεια αμφισβήτησης της εθνικής μας κυριαρχίας. 

Συγκεκριμένα δήλωσε για το ίδιο ζήτημα:  «Είναι αδιανόητο να συζητάει οποιοσδήποτε για αλλαγή συνόρων. Άρα οποιαδήποτε αμφισβήτηση της εθνικής μας κυριαρχίας, με οποιαδήποτε δικαιολογία, είναι παντελώς αδιανόητη και καταδικαστέα εξ αρχής. Είναι μια συζήτηση την οποία κανείς ποτέ δεν πρόκειται καν να δεχθεί να κάνει. Δεν αναφέρομαι για την Ελλάδα, αναφέρομαι και για τους εταίρους μας».  

Ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε: «Όλοι καταλαβαίνουν ότι αυτή η ακραία τουρκική ρητορική έχει ξεπεράσει τα όρια και προφανώς δεν μπορεί να οδηγήσει τελικά την Τουρκία πουθενά».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top