MyErgani app: Πώς θα λειτουργεί - Ποιες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε

Αναλυτικές οδηγίες για να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή

Εργαζόμενοι

Οδηγό για το πώς θα λειτουργεί  νέα εφαρμογή «myΕrgani app» για τους εργαζόμενους, στο πλαίσιο της έναρξης του μέτρου  «Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας», δημοσίευσε το υπουργείο Εργασίας.

Τι είναι το myΕrgani app

Το MyErgani είναι μια νέα εφαρμογή του υπουργείου Εργασίας, που αφορά τους εργαζόμενους.

Δημιουργήθηκε για να παρέχει στους εργαζόμενους μια άμεση, απλοποιημένη και προσωποποιημένη πρόσβαση στα στοιχεία που δηλώνουν οι εργοδότες/επιχειρήσεις για την απασχόλησή τους στο Πληροφοριακό Σύστημα «Εργάνη».

Ψηφιακή κάρτα εργασίας: Ποιες αλλαγές φέρνει – Πότε ξεκινά η εφαρμογή της

Υποστηρίζει κινητές συσκευές με λειτουργικό android και iOS και η διάθεσή της γίνεται μέσα από τις αντίστοιχες πλατφόρμες Google Play και App Store.

Με την εφαρμογή, όλη η πληροφορία του Πληροφοριακού Συστήματος  «Εργάνη» είναι διαθέσιμη σε πραγματικό χρόνο στους εργαζόμενους.

Παράλληλα, παρέχεται προσωποποιημένη πληροφόρηση, ευθυγραμμισμένη στα πρότυπα της κεντρικής κυβερνητικής πύλης gov.gr.

Πώς θα χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή

Για την πρόσβαση απαιτούνται οι προσωπικοί κωδικοί Taxisnet του εργαζόμενου. H εφαρμογή θα εμπλουτιστεί σύντομα με νέες δυνατότητες για την παρακολούθηση της πραγματικής απασχόλησης μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Εργάνη (Κάρτα Εργασίας).

Αυθεντικοποίηση χρήστη

Για την πρόσβαση των εργαζόμενων στην νέα ψηφιακή  υπηρεσία, την πρώτη φορά που ο χρήστης χρησιμοποιήσει την εφαρμογή είναι απαραίτητο να γίνει αυθεντικοποίηση με χρήση των κωδικών πρόσβασης taxisnet.  Για τον σκοπό αυτό, γίνεται ανακατεύθυνση στη διαδικτυακή υπηρεσία Αυθεντικοποίησης Χρηστών oauth 2.0 της  ΓΓΠΣ/ΚΕΔ.

ΕΡΓΑΝΗ II: Ξεκινά την 1η Ιουλίου η ψηφιακή κάρτα σε τράπεζες-σούπερ μάρκετ

Μετά την επιτυχή αυθεντικοποίηση, ο χρήστης ενημερώνεται  και καλείται να επιβεβαιώσει ότι θα επιτραπεί η πρόσβαση στα βασικά στοιχεία Μητρώου του εργαζόμενου που  παρέχονται από το φορολογικό μητρώο της Α.Α.Δ.Ε.

myErgani

Αποσύνδεση χρήστη

Μετά την επιτυχή αυθεντικοποίηση, η αποσύνδεση  του χρήστη μπορεί να γίνει από το προφίλ χρήστη που είναι  διαθέσιμο  μέσω του συνδέσμου στο επάνω -δεξιά μέρος  της εφαρμογής, δίπλα στο εικονίδιο  των Άμεσων/ Προωθητικών Ειδοποιήσεων (Push Notifications).

ΟΑΕΔ: Τα δύο νέα επιδόματα των 200 και 300 ευρώ

Η καρτέλα χρήστη περιέχει τα προσωπικά στοιχεία του εργαζόμενου (Όνομα, Επώνυμο, Πατρώνυμο, ΑΦΜ) και το εικονίδιο Αποσύνδεσης

MyErgani

Εργοδότες

Μέσω της οθόνης Εργοδότες ο εργαζόμενος  μπορεί να έχει πρόσβαση σε όλους τους εργοδότες όπου έχει απασχοληθεί (εφόσον η σχέση εργασίας έχει δηλωθεί στο  Πληροφοριακό Σύστημα Εργάνη). Οι εργοδότες είναι ομαδοποιημένοι σε δύο κατηγορίες: Ενεργός και Παλαιότερο. Είτε απασχολείται σε έναν είτε σε περισσότερους εργοδότες  ταυτόχρονα, η εφαρμογή δίνει την δυνατότητα παρακολούθησης της εκάστοτε εργασιακής σχέσης και των βασικών της χαρακτηριστικών, όπως οι εβδομαδιαίες ώρες απασχόλησης.

MyErgani

Επιλέγοντας κάποιον από τους εργοδότες, μέσα από 3 καρτέλες (Στοιχεία Εργασίας / Εργοδότη / Εργαζόμενου) προβάλλονται αναλυτικά στοιχεία του εργοδότη και της σχέσης εργασίας, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα καταγεγραμμένα στοιχεία της κάθε εργασιακής σχέσης στο Πληροφοριακού Συστήματος «Εργάνη».

MyErgani

Επίσης  μέσα από τον σύνδεσμο Δηλώσεις στην ανοιχτή καρτέλα του επιλεγμένου Εργοδότη, ο εργαζόμενος οδηγείται να χρησιμοποιήσει τη λειτουργία αναζήτησης Δηλώσεων που έχουν υποβληθεί από τον  συγκεκριμένο εργοδότη, χρησιμοποιώντας ως έξτρα φίλτρο στην αναζήτηση Δηλώσεων τον συγκεκριμένο εργοδότη / σχέση  εργασίας.

MyErgani

Δείτε εδώ τον αναλυτικό οδηγό του υπουργείου Εργασίας για το MyErgani app

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top