«Τρέμουν» οι Τούρκοι τα Rafale με τους πυραύλους Meteor στο Αιγαίο!   

Τα ελληνικά υπερόπλα που θα κάνουν τη διαφορά μαζί με τις Belhara  

To ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star (7/6/2022) για τα ελληνικά υπερόπλα, Rafale και Belhara, που «τρέμουν» οι Τούρκοι στο Αιγαίο, όπως και για τον συσχετισμό δυνάμεων Ελλάδας - Τουρκίας σε ξηρά, θάλασσα και αέρα.       

Οι Τούρκοι «τρέμουν» τα Rafale με τους πύραυλους Meteor και τις φρεγάτες Belhara, που αποτελούν τα ελληνικά υπερόπλα και τα οποία, μαζί με τα F-35 θα κάνουν τη διαφορά τα επόμενα χρόνια στον ακήρυχτο «πόλεμο» του Αιγαίου. 


Ετοιμοπόλεμα τα Rafale: Φόβος και τρόμος στην άλλη πλευρά του Αιγαίου

Ο αμυντικός συντάκτης του Star Κώστας Συμεωνίδης, ανέλυσε το βασικό ισοζύγιο δυνάμεων των δύο χωρών στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού και στη Μάρα Ζαχαρέα.   

Όπως ανέφερε, «το παιχνίδι παίζεται κυρίως στον αέρα και τη θάλασσα και λιγότερο στην ξηρά», στην οποία η Τουρκία διαθέτει σχεδόν τα διπλάσια άρματα Μάχης σε σχέση με τη χώρα μας. 

άρματα μάχης Ελλάδα Τουρκία

Ο αριθμός των αρμάτων μάχης για Ελλάδα και Τουρκία 

Στον αέρα όμως  η Ελλάδα θα έχει ξεκάθαρη υπεροχή, καθώς τα επόμενα χρόνια θα διαθέτει περίπου 250 μαχητικά αεροσκάφη, με αιχμή του δόρατος τα 24 Rafale,  τα 83 αναβαθμισμένα F-16 VIPER και περίπου 20 νέα F-35, ενώ η Τουρκία, με τα έως τώρα δεδομένα, θα έχει περίπου 280 F-16 και Fantom (F4), αλλά παλαιότερης τεχνολογίας.  Ερώτημα που δεν έχει απάντηση μέχρι στιγμής είναι αν και πότε τελικά θα αναβαθμίσει τα 80 F-16, όπως έχει ζητήσει από την Ουάσιγκτον.

μαχητικά αεροσκάφη Ελλάδας Τουρκίας

Ο αριθμός των μαχητικών αεροσκαφών Ελλάδας - Τουρκίας 

Οι Belhara κάνουν τη διαφορά στη θάλασσα

Στη θάλασσα, τη διαφορά θα κάνουν οι 3+1 υπερσύγχρονες φρεγάτες Belhara και οι 4 νέες κορβέτες, ή ελαφριές φρεγάτες, που θα αγοράσουμε, συν πιθανόν οι 4 αναβαθμισμένες φρεγάτες τύπου ΜΕΚΟ. Φυσικά, το Πολεμικό Ναυτικό έχει και τα 4 «αόρατα» γερμανικά υποβρύχια τύπου 214, που μάλιστα ίσως αυξηθούν στο μέλλον τουλάχιστον κατά 2.

 αριθμός πλοίων Ελλάδας Τουρκίας

Ο αριθμός των πολεμικών πλοίων Ελλάδας - Τουρκίας 

Μην ξεχνάμε ωστόσο ότι και οι Τούρκοι θα έχουν σύντομα 6 καινούργια υποβρύχια τύπου 214, συν το ελικοπτεροφόρο «Ανατολού». 

Σε κάθε περίπτωση πάντως, αυτό που μετράει περισσότερο και από τα όπλα, είναι το ανθρώπινο δυναμικό, κι εκεί τα στελέχη μας υπερέχουν σε όλα τα επίπεδα... 

Rafale και Belhara: Τα ελληνικά «υπερόπλα» που θα κάνουν τη διαφορά στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top