Δένδιας: Στην τουρκική προκλητικότητα απαντάμε με σύνεση και ψυχραιμία

«Εμείς δεν αλλάζουμε τα σύνορα ανάλογα με τη φαντασιοπληξία της στιγμής»

O Νίκοw Δένδιαw ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα θα υπερασπιστεί την κυριαρχία της, κατά την έπίσκεψή του στη Σερβία

«Δεν παρασυρόμαστε σε μία στείρα αντιπαράθεση» με την Τουρκία, δήλωσε ο Νίκος Δένδιας, σε συνέντευξή του στα Παραπολιτικά.

«Η ακραία ρητορική της τουρκικής πολιτικής ηγεσίας και οι προκλητικές συμπεριφορές στο Αιγαίο, με υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά, φανερώνουν την πρόθεση κλιμάκωσης του τουρκικού αναθεωρητισμού. Απέναντι στην έξαρση της τουρκικής προκλητικότητας απαντάμε με σύνεση και ψυχραιμία, επιλέγοντας πώς και πότε θα απαντήσουμε. Προτάσσοντας τα σωστά επιχειρήματα, όχι κάνοντας κινήσεις εντυπωσιασμού», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών.

Διπλωματικές πηγές: Αβάσιμες και αναληθείς οι τουρκικές κατηγορίες

Ο κ. Δένδιας τόνισε πως η Ελλάδα ενισχύει διμερώς τους δεσμούς της με στρατηγικούς εταίρους, όπως οι ΗΠΑ και η Γαλλία, αλλά και με άλλους, και «παράλληλα, ενημερώνουμε τακτικά το σύνολο των συμμάχων και εταίρων για την απαράδεκτη τουρκική συμπεριφορά» και «υπογραμμίζουμε προς όλες τις κατευθύνσεις ότι είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε τα εθνικά συμφέροντα μας, εναντίον οιασδήποτε απειλής».

Οξύνει την κρίση η Τουρκία: Κάλεσε τον Έλληνα πρέσβη για εξηγήσεις

Συνεχίζοντας, θύμισε πως η ελληνική πλευρά έχει τονίσει επανειλημμένα ότι τάσσεται «υπέρ ενός εποικοδομητικού διαλόγου με την Τουρκία, στη βάση του Διεθνούς Δικαίου».

Παναγιωτόπουλος: Βαρύ κόστος στην Τουρκία αν αποτολμήσει εμπλοκή

«Δεν είμαστε εμείς, όμως, αυτοί που κάθε μέρα κόβουμε τις ελάχιστες πλέον γέφυρες επικοινωνίας και προβαίνουμε σε προκλητικές κινήσεις. Εμείς δείχνουμε στους χάρτες τα σημεία της τουρκικής παραβατικότητας. Δεν “ζωγραφίζουμε” στους χάρτες  του Αιγαίου, αλλάζοντας τα σύνορα ανάλογα με τη φαντασιοπληξία της στιγμής. Κινήσεις που θα ήταν απλώς γραφικές, αν δεν ήταν τόσο επικίνδυνες», εξήγησε.

Εξάλλου, με νόημα είπε πως η Ελλάδα αναμένει από τη Γερμανία, όπως και από το σύνολο των Ευρωπαίων εταίρων μας, να δείξουν την απαραίτητη αλληλεγγύη τόσο προς την χώρα μας, όσο και προς την Κύπρο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top