Μηταράκης στο Star: Αποφασισμένη η Ελλάδα να προστατέψει τα σύνορά της

Κάλεσε την Τουρκία να μην επαναλάβει το λάθος του 2020 στον Έβρο

Το μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να προστατέψει τα σύνορά της,  έναντι της εργαλειοποίησης των μεταναστών απόι την Τουρκία, έστειλε ο Υπουργός  Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, με τη συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και στη Μάρα Ζαχαρέα.

Ο Ερντογάν «ανοίγει» τον Έβρο: Έντονες μεταναστευτικές ροές και συλλήψεις
 

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά για το ενδεχόμενο να επιχειρήσει η Άγκυρα επανάληψη των όσων συνέβησαν τον Μάρτιο του 2020 στον Έβρο, χαρακτήρισε «γεωστρατηγικό  λάθος της Τουρκίας όσα συνέβησαν τότε» και πρόσθεσε ότι «ελπίζουμε ότι δε θα τα επαναλάβει».  

Ο Υπουργός Μετανάστευσης σχολίασε και τη δήλωση του Υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ότι «δεν  μπλοφάρουμε για την αποστρατιωτικοποίηση» και επισήμανε για την επιστολή του ελληνικού ΥΠΕΞ στον ΟΗΕ, ότι «η Ελλάδα ήταν πολύ ξεκάθαρη για τα εθνικά μας δίκαια». «Η επιλεκτική πολιτική της Τουρκίας δεν της επιτρέπει να κυκλοφορεί στα μεγάλα σαλόνια» πρόσθεσε για τις προκλήσεις της Τουρκίας. 

Κως: Ναυάγιο με 106 μετανάστες - Ανάμεσά τους 20 παιδιά

Όσον αφορά το αν θα είναι «θερμό» το  φετινό καλοκαίρι στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, σχολίασε ότι θέλει να πιστεύει πως «θα πρυτανεύσει η λογική» και ότι αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη από την Τουρκία «μία διαπραγματευτική τακτική έναντι του ΝΑΤΟ».  

«Θερμό» καλοκαίρι με την Τουρκία βλέπει ανώτατη διπλωματική πηγή

Διαρκής η παρουσία Λιμενικού και Αστυνομίας σε θαλάσσια και χερσαία σύνορα 

Σχετικά τέλος με τα μέτρα που έχε πάρει η Ελλάδα σε χερσαία και θαλάσσια σύνορα, ο κ. Μηταράκης δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και στη Μάρα Ζαχαρέα:    

«Φυλάσσουμε τα σύνορά μας με απόλυτη προσήλωση στο Διεθνές Δίκαιο. Έχουμε δεχθεί μια πολύ έντονη προπαγάνδα, όπως γνωρίζετε, για τον τρόπο που φυλάμε τα σύνορά μας, αλλά οι νησιώτες πρέπει να ξέρουν ότι αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει. Αυτό είναι το Διεθνές  Δίκαιο και αυτή είναι η συνταγματική υποχρέωση της Κυβέρνησης».       
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top