Τσίπρας για την ακρίβεια: Δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα μια οικογένεια

Πλαφόν σε χονδρική και λιανική αγορά ρεύματος ζήτησε ο Ανδρουλάκης      

Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 27 ετών σκαρφάλωσε ο πληθωρισμός, με τις αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα και τα βασικά είδη διατροφής να σύρουν το χορό. O Πρωθυπουργός τόνισε ότι είναι απολύτως αναγκαίο να ληφθούν μέτρα σε ευρωπαϊκό επίπεδο. 

Ρεκόρ δεκαετίας για πληθωρισμό: Στα ύψη οι τιμές σε ενέργεια-βασικά είδη

Πήρε «φωτιά» το καλάθι της νοικοκυράς  

Με 8,9% «έτρεξε» ο πληθωρισμός το Μάρτιο, «ροκανίζοντας» τα εισοδήματα. Οι λογαριασμοί του ηλεκτρικού ρεύματος αυξήθηκαν πάνω από 79% σε σχέση με πέρσι και σε συνδυασμό με τις ανατιμήσεις στο φυσικό αέριο και τα καύσιμα, δημιούργησαν ένα εκρηκτικό ενεργειακό κοκτέιλ. 

Οι οικογενειακοί προϋπολογισμοί επιβαρύνθηκαν όμως κι από τις μεγάλες αυξήσεις σε ψωμί- δημητριακά, στο κρέας, σε φρούτα- λαχανικά, γαλακτοκομικά και λάδια. Προάγγελος νέων αυξήσεων, είναι ο Δείκτης Τροφίμων του ΟΗΕ που εκτινάχθηκε στα υψηλότερα επίπεδα μετά το 1990. 

Τσίπρας: Αυξήθηκε και σε εμένα ο λογαριασμός ηλεκτρικού    

 «Αυξήθηκε και σε εμένα ο λογαριασμός της ΔΕΗ» εκμυστηρεύθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο Delphi Forum. «Πληρώναμε γύρω στα 200 ευρώ και είναι πάνω από 400...αυτά τα 200 ευρώ αύξησης εγώ μπορώ να τα βγάλω πέρα, μια οικογένεια όμως που έχει 1.500 ευρώ ή 2.000 εισόδημα και έχει ανελαστικές υποχρεώσεις δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα» τόνισε με την ίδια αφορμή. 

Τσίπρας: Λάθος του Μητσοτάκη η αποστολή πολεμικού υλικού σε Ουκρανία

Aνδρουλάκης: Πλαφόν και στη χονδρική και στη λιανική αγορά ρεύματος 

Να μπει πλαφόν και στη χονδρική και στη λιανική τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, όπως και στη ρήτρα αναπροσαρμογής, ζήτησε ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης.  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top