Μέτρα για ενίσχυση νοικοκυριών-επιχειρήσεων ζητά από την ΕΕ ο Μητσοτάκης

Με κορωνοϊό ο Ντομπρόβσκις: Ήρθε Αθήνα αλλά θα μείνει σε καραντίνα

Μέσω τηλεδιάσκεψης έγινε η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Βάλντις Ντοομπρόβσκις.

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν ήρθε στην Αθήνα για επαφές με τον πρωθυπουργό και υπουργούς, ωστόσο διαγνώστηκε με κορωνοϊό και θα μείνει σε καραντίνα στο ξενοδοχείο του.

«Λυπάμαι πολύ γι’ αυτό αλλά σας βλέπω σε καλή φόρμα», είπε στην αρχή της τηλεδιάσκεψης ο κ. Μητσοτάκης προς τον κ. Ντομπρόβσκις. «Ναι, αισθάνομαι καλά», απάντησε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν.

Πλαφόν στην τιμή φυσικού αερίου: Επανέφερε το ζήτημα ο Μητσοτάκης

«Σας εύχομαι γρήγορα περαστικά αλλά από την δική μου εμπειρία μπορώ να σας πω ότι δεν είναι τίποτα. Θα μπορούσα να είμαι στο γραφείο κάθε μέρα αν δεν γνώριζα ότι είμαι θετικός. Είμαι σίγουρος ότι το ίδιο θα είναι και για εσάς αλλά σκεφτείτε ότι θα έχετε την ευκαιρία να περάσετε λίγες περισσότερες ημέρες στην Ελλάδα», είπε ο πρωθυπουργός.

Εκταμιεύθηκε η πρώτη δόση από τον Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας

Όπως ανακοινώθηκε εγκρίθηκε η πρώτη δόση από τον Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, ύψους 3,6 δισ. ευρώ.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε πως με την πρώτη φάση και την εκταμίευση των 3,6 δισ. ευρώ θα ξεκινήσουν μεγάλα έργα σε όλη την επικράτεια, που θα δώσουν έμφαση στην πράσινη οικονομία και την ψηφιακή μετάβαση. 

Μητσοτάκης: Στο επίκεντρο η αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης 

Όπως τόνισε, κανένας εθνικός προϋπολογισμός δεν μπορεί να σηκώσει μόνος του τα βάρη. Συνεχίζοντας, είπε ότι απαιτούνται μέτρα για την ενίσχυση του παραγωγικού μοντέλου και οι αποφάσεις που θα ληφθούν πρέπει να είναι κοινές γιατί αλλιώς η ήπειρός μας θα βρεθεί αντιμέτωπη με την Λερναία Ύδρα του λαϊκισμού.

Τέλος, σχετικά με το Σύμφωνο Σταθερότητας, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι πρέπει να λάβει υπόψιν τις νέες προτεραιότητες, αλλά και την ανάγκη αμυντικής θωράκισης. «Οι στόχοι του μέλλοντος πρέπει να εδράζονται στις γεωπολιτικές συνθήκες του παρόντος» είπε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top