Τσίπρας: Η κοινωνία πληρώνει τα σπασμένα της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Οικονόμου: Ζει σε παράλληλο σύμπαν ιδιοτέλειας και μικροσυμφερόντων

Αλέξης Τσίπρας

Νέα επίθεση στην κυβέρνηση για τις αυξήσεις στα τιμολόγια της ενέργειας, αλλά και την αύξηση του κόστου ζωής, εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Οι τρομακτικές αυξήσεις στα τιμολόγια της ενέργειας έχουν φέρει νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε απόγνωση. Σε συνδυασμό με τις πολύ μεγάλες αυξήσεις στα τρόφιμα βασικής κατανάλωσης, στα καύσιμα αλλά και στα ενοίκια, αυτή η απόγνωση σε πολλές περιπτώσεις μετατρέπεται σε απελπισία», είπε ο κ. Τσίπρας, ο οποίος πραγματοποίησε περιοδεία στην κεντρική αγορά του Ηρακλείου.

Φυσικό αέριο: Διπλασιάζεται η επιδότηση για τον Απρίλιο

Περιοδεία Αλέξη Τσίπρας στο Ηράκλειο

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συνομίλησε με πολίτες και επιχειρηματίες και... δε χάλασε χατήρι για selfie / Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi

«Η κοινωνία πληρώνει τα σπασμένα της κυβέρνησης Μητσοτάκη», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: «Τις επιλογές της για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ εν μέσω ενεργειακής κρίσης, τη βίαιη απολιγνιτοποίηση αλλά και την ανοχή στα καρτέλ της αισχροκέρδειας, που έχουν βγάλει πάνω από 1,5 δισ. ευρώ κέρδος τους τελευταίους 8 μήνες».

Δημοσκόπηση: Στο 8,5% η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε πως «είναι προφανές ότι αυτό που χρειάζεται η χώρα τώρα είναι ένα σχέδιο έκτακτης ενίσχυσης της κοινωνίας και όχι των καρτέλ».

Περιοδεία Αλέξη Τσίπρα στο Ηράκλειο

Ο κ. Τσίπρας ζήτησε για ακόμη μία φορά εκλογές για να προκύψει προοδευτική κυβέρνηση που θα στηρίξει την κοινωνία / Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi

«Όσο παραμένει γαντζωμένος στην καρέκλα της εξουσίας, αδιαφορώντας για την κοινωνική λεηλασία, τόσο θα συσσωρεύονται δεινά στους εργαζόμενους, τους μισθωτούς, τους αγρότες, του ελεύθερους επαγγελματίες», είπε ο κ. Τσίπρας, για να προσθέσει ότι αυτός είναι ο λόγος που ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει εκλογές.

Περιοδεία Αλέξη Τσίπρα στο Ηράκλειο

«Η κοινωνία πληρώνει τα σπασμένα της κυβέρνησης Μητσοτάκη», είπε ο Αλέξης Τσίπρα από το Ηράκλειο / Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi

«Πρέπει να βάλουμε ένα τέλος, ένα φραγμό σ' αυτόν τον κατήφορο και με μια προοδευτική κυβέρνηση να στηρίξουμε την κοινωνία, να δώσουμε προοπτική με κοινωνική δικαιοσύνη και κοινωνική προστασία».

Οικονόμου: Ζει σε παράλληλο σύμπαν ιδιοτέλειας και μικροσυμφερόντων

«Δεν καταλαβαίνει ότι τώρα είναι ο καιρός των έργων και όχι των λόγων», τόνισε ο Γιάννης Οικονόμου, σε σχόλιο – απάντηση σε όσα είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Έρχονται μέρες δύσκολες για όλη την Ευρώπη, προειδοποιεί ο Οικονόμου

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγόρησε τον κ. Τσίπρας για «ξύλινο και χιλιοπαιγμένο λόγο», τονίζοντας πως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζει σε ένα παράλληλο σύμπαν ιδιοτέλειας και μικροσυμφερόντων.

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Οικονόμου

«Όσο η Κυβέρνηση προσφέρει στήριξη απέναντι στις επιπτώσεις των διεθνών κρίσεων ακρίβειας και τον σκληρό αγώνα που δίνουν καθημερινά πολίτες και επιχειρήσεις, ο κ. Τσίπρας, με ένα λόγο ξύλινο και χιλιοπαιγμένο, προσφέρει ψεύτικα λόγια και άτοπες διαπιστώσεις.

Μόνο που δεν καταλαβαίνει ότι τώρα είναι ο καιρός των έργων και όχι των λόγων. Η κοινωνία ζητά στήριξη, σταθερότητα και ασφάλεια και η κυβέρνηση, αξιοποιώντας κάθε περιθώριο που υπάρχει, πασχίζει καθημερινά σε αυτήν την κατεύθυνση.

Ο κ. Τσίπρας, ζώντας σε ένα παράλληλο σύμπαν ιδιοτέλειας και μικροσυμφερόντων, καταστρώνει εκλογικά σενάρια.

Βρίσκεται σε πλήρη αναντιστοιχία με την ελληνική κοινωνία».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top