Πέθανε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μαριέττα Γιαννάκου

Κατέληξε από ανακοπή στο 251 ΓΝΑ - Ήταν 71 ετών

Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star για τον θάνατο της Μαριέττας Γιαννάκου/ (27/2/22)

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μαριέττα Γιαννάκου, πέθανε σήμερα από ανακοπή στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας. Ήταν 71 ετών.

Η Μαριέττα Γιαννάκου τους τελευταίους μήνες αντιμετώπιζε προβλήματα με την υγεία της, ενώ ήταν και διαβητική. Πριν από έναν μήνα διακομίσθηκε στο νοσοκομείο, μετά από πτώση από το αναπηρικό της αμαξίδιο. Είχε χτυπήσει στο κεφάλι και είχε χρειαστεί να χειρουργηθεί. Η εγχείρηση θεωρήθηκε επιτυχής από τους γιατρούς και υπήρχε συγκρατημένη αισιοδοξία για την πορεία της υγείας της. 

Σε σοβαρή κατάσταση στη ΜΕΘ η Μαριέττα Γιαννάκου

Το 2016 είχε υποστεί έμφραγμα, ενώ τον Σεπτέμβριο του 2021 χρειάστηκε να νοσηλευτεί όταν βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό. 

Ποια ήταν η Μαριέττα Γιαννάκου

Η Μαριέττα Γιαννάκου γεννήθηκε στο Γεράκι Λακωνίας στις 6 Ιουνίου 1951.  

Μαριέττα Γιαννάκου

Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και ειδικεύτηκε στην ψυχιατρική ενώ συνέχισε τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο της Γάνδης, στο Βέλγιο.

Το 1983 παντρεύτηκε τον Παναγιώτη Κούτσικο, με τον οποίο απέκτησε μία κόρη. 

Η Μαριέττα Γιαννάκου είχε διάφορα προβλήματα υγείας ενώ η ζωή της άλλαξε όταν στις 6 Φεβρουαρίου του 2008 υποβλήθηκε σε ακρωτηριασμό του δεξιού της ποδιού μετά από κάταγμα που υπέστη, το οποίο δεν μπορούσε να επουλωθεί λόγω διαβήτη.

Μαριέττα Γιαννάκου

Στις 28 Μαΐου 2016, η Μαριέττα Γιαννάκου υπέστη έμφραγμα και νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός.

Σήμερα, 27 Φεβρουαρίου του 2022, η Μαριέττα Γιαννάκου έφυγε από τη ζωή από ανακοπή καρδιάς. 

Η πολιτική καριέρα της Μαριέττας Γιαννάκου στη Νέα Δημοκρατία

Από μικρή, η Μαριέττα Γιαννάκου ασχολείτο με τα κοινά και την πολιτική. Από το 1974 ήταν ενεργό μέλος της ΟΝΝΕΔ και είχε γνωρίσει τον τότε πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Καραμανλή. 

Στις Ευρωεκλογές του 1984 εκλέχθηκε ευρωβουλευτής ενώ το 1989 τοποθετήθηκε επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ.

Μαριέττα Γιαννάκου

Διετέλεσε βουλευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την περίοδο 1984-1990, ενώ την περίοδο 1990-1991 γίνεται υπουργός Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Το 1993 εκλέχθηκε βουλευτής Α΄ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας. Το 1999 επανεκλέχθηκε ευρωβουλευτής και ανέλαβε μέλος πολλών Επιτροπών, ενώ τρία χρόνια αργότερα ορίστηκε εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων στη «Συνέλευση για το Μέλλον της Ευρώπης».

Μετά τις εκλογές του 2004 διατελεί βουλευτής και διορίζεται υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων στην κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, θέση με την οποία συνδέθηκε το όνομά της, καθώς έφερε πολλές μεταρρυθμίσεις στο εκπαιδευτικό σύστημα. 

Μαριέττα Γιαννάκου

Στις ευρωεκλογές του 2009 τέθηκε επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας, ενώ στις βουλευτικές εκλογές του 2019 τέθηκε στη δεύτερη θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top