Μητσοτάκης στην ΠτΔ: Θα σταθούμε δίπλα στους Έλληνες της Ουκρανίας  

Σακελλαροπούλου: Σκέφτομαι αυτόν τον λαό - Δεν περίμενε να γίνει πρόσφυγας

Κυριάκος Μητσοτάκης Κατερίνα Σακελλαροπούλου

«Η Ελλάδα θα σταθεί δίπλα στις ελληνικές κοινότητες της Ουκρανίας, ειδικά στη Μαριούπολη και σε περίπτωση που υπάρξουν Έλληνες που θέλουν να φύγουν θα τους υποδεχτούμε με ανοιχτές αγκάλες» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, την  οποία ενημέρωσε για τα αποτελέσματα της έκτακτης συνόδου κορυφής της ΕΕ για την Ουκρανία.  

To νέο πακέτο κυρώσεων Μπάιντεν στον Πούτιν

Ο πρωθυπουργός ανέφερε επίσης ότι θα ενημερώσει την Τρίτη σε έκτακτη συνεδρίαση τη Βουλή για τις εξελίξεις στην Ουκρανία εκφράζοντας την ελπίδα «να υπάρξει απόλυτη εθνική ομοψυχία για να αντιμετωπίσουμε αυτή τη μεγάλη πρόκληση». Για το ίδιο θέμα ζήτησε από  «όλους τους Έλληνες και όλα τα πολιτικά κόμματα, ενότητα, ψυχραιμία, σύνεση αλλά και αυτοπεποίθηση».

Δένδιας: Σε εφαρμογή το σχέδιο εκκένωσης Ελλήνων από την Ουκρανία  

Ο κ. Μητσοτάκης προειδοποίησε πάντως ότι «θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για σημαντικές αναταράξεις στην αγορά ενέργειας», ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του  για το γεγονός ότι η πρότασή του «να επεξεργαστεί και να καταθέσει άμεσα η Επιτροπή, προτάσεις για το πώς μπορούμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο να στηρίξουμε τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις έγινε αποδεκτή».

Μητσοτάκης για Ουκρανία στη Σύνοδο Κορυφής: Σκληρά μέτρα κατά Ρωσίας

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε από την πλευρά της ότι «το διακύβευμα είναι συνολικά το σύστημα αξιών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μιας χώρας της Ευρώπης που πίστευε στις αξίες αυτές και πως η Ευρώπη θα πρέπει να παραμείνει ενωμένη». 

«Σκέφτομαι και αυτόν τον λαό. Κανείς δεν περίμενε να γίνει πρόσφυγας. Ο Ουκρανικός λαός που υποφέρει αυτή τη στιγμή θα έπρεπε να έχει την ευκαιρία να μείνει στον τόπο του και να μπορέσει η Ρωσία να πειστεί να αποχωρήσει και να κλείσει αυτή η κρίση» τόνισε η κυρία Σακελλαροπούλου
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top