To νέο πακέτο κυρώσεων Μπάιντεν στον Πούτιν

ΟΗΕ: Σήμερα το ψήφισμα στο Σα για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Χθες το βράδυ, με διάγγελμα του Προέδρου Μπάιντεν οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ένα δεύτερο πακέτο κυρώσεων. 

Nα «παγώσει» τα περιουσιακά στοιχεία Πούτιν και Λαβρόφ θέλει η Ευρώπη

Η Ουάσιγκτον ξεκαθαρίζει ότι όσο ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν συνεχίζει το καταστροφικό του πέρασμα από την Ουκρανία, η Αμερικανική πλευρά θα συνεχίζει να επιβάλλει τσουχτερές κυρώσεις στη Μόσχα. 

Μέσω διαγγέλματος αργά εχθές το βράδυ ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε ότι επιβάλλει κυρώσεις 1.σε άλλες 4 ρωσικές τράπεζες πως 2) παγώνει κάθε περιουσιακό στοιχείο των Ρώσων, φυσικών προσώπων, που έχουν στενές επαφές με το Κρεμλίνο ,3)  βάζει περιορισμούς στις εξαγωγές των ΗΠΑ προς την Ρωσία, μπλοκάροντας σχεδόν το 50% των εισαγωγών προϊόντων υψηλής τεχνολογίας στη Ρωσία.

Απώτερος στόχος το ρούβλι έτσι ώστε να γίνουν πολύ δύσκολες οι συναλλαγές με ευρώ, δολάριο και γιεν. 

Χώρες της ΕΕ που συνορεύουν με τη Ρωσία ζήτησαν από τον Μπάιντεν να αποσυνδέσει την Μόσχα από το Παγκόσμιο Τραπεζικό σύστημα SWIFT: 

«Αυτό θα ήταν η μητέρα των κυρώσεων λένε στις ΗΠΑ, και είναι κάτι που εξετάζουν σε περίπτωση που ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχιστεί. Στις ΗΠΑ ξεκαθαρίζουν ότι ο Πούτιν επέλεξε αυτόν τον προμελετημένο πόλεμο συνεπώς και αυτός και η χώρα του θα υποστούν τις συνέπειες.

Οι Αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες αναμένουν μπαράζ κυβερνοεπιθέσεων το αμέσως επόμενο διάστημα και ενώ η εισβολή στην Ουκρανία βρίσκεται σε εξέλιξη με την Ουάσιγκτον να προειδοποιεί ότι είναι προετοιμασμένη και ότι θα υπάρξει απάντηση. Κλείνοντας, να πούμε ότι σήμερα στο ΣΑ του ΟΗΕ το ψήφισμα που καταδικάζει την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. 

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top