Μητσοτάκης – Πλένκοβιτς: Τα… Rafale φέρνουν πιο κοντά Ελλάδα και Κροατία

Εύσημα στον Έλληνα πρωθυπουργό για τη διαχείριση του μεταναστευτικού

Τη διαπίστωση ότι οι σχέσεις Ελλάδας – Κροατίας βρίσκονται στο καλύτερο σημείο τους έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τις κοινές δηλώσεις του με τον Κροάτη πρωθυπουργό, Αντρέι Πλένκοβιτς, μετά τη συνάντησή τους στο Ζάγκρεμπ.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός συνεχάρη την κροατική κυβέρνηση για την απόφασή της να αγοράσει και αυτή τα μαχητικά αεροσκάφη Rafale (αγόρασε 12) και τόνισε ότι θα είναι αυτό θα είναι μία ακόμα ευκαιρία για περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων των δύο χωρών.

Υδάτινη αψίδα για τα Rafale στην Τανάγρα: «Γεράκια, καλώς ήρθατε σπίτι σας»

«Συζητήσαμε για τις εντάσεις στην Ουκρανία. Επαναβεβαίωσαμε την ευρωπαϊκή ενότητα στην αντιμετώπιση της κρίσης και εκφράσαμε την ευχή να έχουμε αποκλιμάκωση. Συνεχάρη επίσης την Κροατία για την πρόθεσή της Κροατίας να αγοράσει και αυτή Rafale. Ανοίγει ένας ακόμα δρόμος να συσφίξουμε τις σχέσεις μας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Μητσοτάκης: Θα συνεχισθεί η στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων   

Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον Κροάτη ομόλογό του «για την ταχύτητα με την οποία υποστήριξε την Ελλάδα στις καταστροφικές πυρκαγιές το καλοκαίρι, στέλνοντας ένα Καναντέρ».

Συνεχίζοντας είπε πως η Ελλάδα, ως εταίρος, μοιράζεται με την Κροατία τις ίδιες αρχές για ένα κοινό όραμα για μια ασφαλή και ευημερούσα Βαλκανική. 

«Η Ελλάδα έχει υποστηρίξει την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση της Κροατίας και υποστηρίζουμε την ένταξη στη ευρωζώνη, στη ζώνη Σένγκεν και τον ΟΟΣΑ. Έχουμε ευκαιρίες για περαιτέρω ανάπτυξη οικονομικών σχέσεων και χαίρομαι που ελληνικές επιχειρήσεις δρουν στην Κροατία. Η Ελλάδα και η Κροατία είναι πρωταγωνίστριες χώρες στην ανάπτυξη το 2021. Και αυτό μας επιτρέπει να μπορούμε να στηρίζουν τις οικονομίες μας απέναντι στις αυξήσεις του ρεύματος και του φυσικού αερίου», σημείωσε.

Παράλληλα, αναφερόμενος στο μεταναστευτικό, είπε πως η θέση της Ελλάδας είναι «φύλαξη των ευρωπαϊκών συνόρων και διάσωση των ανθρώπων» και αναφέρθηκε στην παρουσία του Κροάτη πρωθυπουργού στον Έβρο το 2020.

Πλένκοβιτς: Έυσημα σε Μητσοτάκη για τη διαχείριση του μεταναστευτικού

Ο Κροάτης πρωθυπουργός, από την πλευρά του, ευχαρίστησε τον κ. Μητσοτάκη για την υποστήριξή του στην ένταξη της Κροατίας στην ευρωζώνη.

Παράλληλα, τόνισε πως οι συζητήσεις του επεκτάθηκαν τόσο στο θέμα της Ουκρανίας, όσο και στην οικονομία και την έκρηξη των τιμών στην ενέργεια.

Εξάλλου, ευχαρίστησε τον Έλληνα πρωθυπουργό για την υποστήριξή του στο θέμα του μεταναστευτικού, «που συγκρατεί έτσι τις εντάσεις, που θα μπορούσαν να δημιουργηθούν στη νοτιοανατολική Ευρώπη».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top