Νέο «χαστούκι» Δένδια σε Τσαβούσογλου: Μαθήματα από Τουρκία δε δεχόμαστε  

«Δε δικαιούται να μιλά η Τουρκία για ανθρώπινα δικαιώματα-μετανάστες»

 

Στη νέα προκλητική ρητορική του Υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατά της Ελλάδας από το Ελσίνκι, μετά τη συνάντηση με τον ομόλογό τους της Φινλανδίας, απάντησε ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας από τη Ρώμη. 

Έντονη αντίδραση ΥΠΕΞ για τον DJ στην Παναγία Σουμελά: Να μην επαναληφθεί!

Ο κ. Δένδιας απάντησε συγκεκριμένα σε ερώτηση για τις νέες προκλητικές δηλώσεις Τσαβούσογλου, ο οποίος επανέλαβε τον ισχυρισμό της Τουρκίας ότι η Ελλάδα ευθύνεται για τον θάνατο μεταναστών σε… τουρκικό έδαφος:       

Προκλητικές υπερπτήσεις τουρκικού drone – Με διάβημα απαντά η Αθήνα

«Δεν έχω διαβάσει τις δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού, και θα τηλεφωνήσω στον φίλο μου και ομόλογό μου [τον Φινλανδό Υπουργό Εξωτερικών] για να μου πει τι του είπε ο Τούρκος Υπουργός. Όμως θέλω να είμαι σαφής. Το τελευταίο πράγμα που έχει ανάγκη η Ελλάδα είναι διδάγματα και διδαχές από την Τουρκία για ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και για χειρισμό του μεταναστευτικού. Η Τουρκία, επαναλαμβάνω, η Τουρκία είναι αυτή η οποία εργαλειοποίησε το μεταναστευτικό και χρησιμοποίησε τους μετανάστες σαν όπλο εκβιασμού της ΕΕ και της Ελλάδας. Δεν δικαιούται, λοιπόν, δια να ομιλεί, για να θυμίσουμε μία παλιά φράση».

Νίκος Δένδιας: Έστειλε αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία

Από τη Ρώμη επίσης ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών δήλωσε  σε Έλληνες δημοσιογράφους για τις συναντήσεις που είχε στην Ιταλία: 

«Είχα την ευκαιρία να βρεθώ σήμερα στη Ρώμη και, καταρχήν, να συναντηθώ με την κ. Williams, την Ειδική Σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για τη Λιβύη. Κάναμε μία εκτενή συζήτηση και μία πλήρη ανάλυση της κατάστασης στη Λιβύη σήμερα. 
Επίσης, να επισκεφθώ τον Διευθυντή του World Food Programme και να του εγχειρίσω επιταγή για να χρησιμοποιηθεί για τις επισκευές στο λιμάνι της Βεγγάζης. Έναν χώρο για τον οποίο η Ελλάδα έχει ζωτικό ενδιαφέρον. Θυμίζω ότι βρίσκεται λιγότερο από 20 λεπτά πτήσης από την Κρήτη.


Επίσης δε, να συναντηθώ με 35 Πρέσβεις Αφρικανικών, Νοτιοαμερικανικών και Ασιατικών χωρών, που είναι διαπιστευμένοι στην Ελλάδα, για να μπορέσω να τους εξηγήσω και τις πάγιες ελληνικές θέσεις στα εθνικά θέματα, αλλά και για να ζητήσω την ψήφο των χωρών τους - όσες μέχρι σήμερα δεν έχουν δεσμευτεί - για την εκστρατεία μας για εκλογή στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για την περίοδο 2025-2026».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top