Κομισιόν: Η απάντηση στο δημοσίευμα περί κυβέρνησης τεχνοκρατών στην Ελλάδα

Διαψεύδει και το χαρακτηρίζει «γελοίο και ανυπόστατο»

Κατηγορηματικά διέψευσε η Κομισιόν δημοσίευμα που έκανε λόγιο για πιέσεις στην Ελλάδα για σχηματισμό τεχνοκρατικής κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο επικεφαλής εκπρόσωπος της Κομισιόν, Ερίκ Μαμέρ, έκανε λόγο  για «γελοίο και εντελώς αβάσιμο δημοσίευμα».

«Η Κομισιόν δε θα πέσει τόσο χαμηλά σχολιάζοντας ένα τόσο γελοίο και αβάσιμο δημοσίευμα», είπε χαρακτηριστικά.

Τι ανέφερε το δημοσίευμα

«Σύμφωνα με πηγές της Κομισιόν, μετά από την εμπειρία των διαπραγματεύσεων για τα πρώτα ορόσημα μεταρρυθμίσεων για την πρώτη δόση του Ταμείου Ανάκαμψης, υπάρχουν ισχυρές συζητήσεις και σκέψεις για την προώθηση του μοντέλου Ιταλίας τύπου Ντράγκι, και για την Ελλάδα», αναφέρει το δημοσίευμα του Euractiv.

«Υπάρχουν έτοιμα σενάρια απάντησης σε μια πιθανή πολιτική κρίση που θα προκληθεί εάν μπλοκαριστεί η εκταμίευση της επόμενης δόσης του Ταμείου Ανάκαμψης, τόνισε πηγή κοντά στο θέμα», σύμφωνα με το δημοσίευμα.

«Μπροστά λοιπόν στο φάσμα ακυβερνησιμότητας και εκκρεμότητας πληρωμής της δεύτερης δόσης του Ταμείου, η Κομισιόν σε συνεννόηση με μεγάλα κράτη όπως η Γερμανία και η Γαλλία, θα πιέσουν για  κυβέρνηση εθνικής ενότητας με τεχνοκράτες εγνωσμένου κύρους», καταλήγει.
Euractiv

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top