Μιχαηλίδου: Πήγα να παραλάβω το υπουργείο και μου έδειξαν τη... γραμματεία

Η υφηπουργός Εργασίας μίλησε για τα στερεότυπα κατά των γυναικών

Για τα στερεότυπα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στην εργασία τους, αλλά και για τα θέματα που αντιμετωπίζει και η ίδια ως υφυπουργός, μίλησε η Δόμνα Μιχαηλίδου, η οποία ήταν καλεσμένη την Τετάρτη στο «The 2Night Show».

Η υφυπουργός Εργασίας είπε πως όταν πήγε στο Προεδρικό Μέγαρο για να ορκιστεί, της έδειξαν την πόρτα των… συνοδών!

«Το στερεότυπο είναι βαθιά ριζωμένο σε μια κοινωνία. Την πρώτη μέρα που πήγα να ορκιστώ στο Προεδρικό Μέγαρο, μού είπαν καλοπροαίρετα “όχι από εκεί, εκεί πάει η κυβέρνηση, οι συνοδοί είναι από την άλλη πόρτα”», είπε η κα Μιχαηλίδου.

Ανάλογο σκηνικό έζησε και όταν πήγε στο υπουργείο Εργασίας, μετά την ορκομωσία: «Όταν πήγα στο Υπουργείο να παραλάβω το γραφείο μου, ο κύριος που γνωρίζει τις αίθουσες μου έδειξε τα γραφεία της γραμματείας. Όλα αυτά τα στερεότυπα υπάρχουν κι ας έχουν πλέον οι γυναίκες θέση στο τραπέζι λήψης αποφάσεων. Δεν έχουμε ίση φωνή».

«Πολλές φορές το λένε με έκπληξη… είναι πολύ όμορφη αλλά και έξυπνη. Δεν το λένε αυτό για τους άνδρες. Ακόμη συνεχίζονται τα στερεότυπα, έχουμε ακόμη δρόμο. Υπάρχει ακόμη αυτή η έκπληξη. Οπότε πρέπει συνεχώς να το συζητάμε και να θυμίζουμε ότι αυτά τα στερεότυπα είναι κουτά και δεν χρειάζεται να τα διαιωνίζουμε. Δεν θα πω ψέματα, με έχουν φέρει σε δύσκολη θέση», σημείωσε η υφυπουργός.

Η Δόμνα Μιχαηλίδου αναφέρθηκε και στο ορφανοτροφείο, για το οποίο έγιναν σοβαρές καταγγελίες.

Ορφανοτροφείο - Κολαστήριο: Άλλες 20 δομές σε μαύρη λίστα του Υπ. Εργασίας

Όπως είπε, όλοι ήθελαν να μάθουν ποιο ορφανοτροφείο είναι αλλά η ίδια επέμενε να μην βγει στη δημοσιότητα,  γιατί τα παιδιά που βρίσκονται στο ίδρυμα, είναι ήδη στιγματισμένα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top