ΣΥΡΙΖΑ: Διέγραψαν από μέλος τον δικηγόρο των φερόμενων βιαστών της 24χρονης

Η 24χρονη καταγγέλει πως ο Θεόφιλος Αλεξόπουλος της επιτέθηκε

Με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία διαγράφει τον δικηγόρο Θεόφιλο Αλεξόπουλο από μέλος του κόμματος, με αφορμή την υπόθεση ομαδικού βιασμού 24χρονης στη Θεσσαλονίκη. 

Βιασμός Θεσσαλονίκη: Αυτοί είναι οι 3 άνδρες που φέρονται να εμπλέκονται

Όλα ξεκίνησαν όταν η 24χρονη καταγγέλλουσα στη συνέντευξή της στον Μάκη Χριστοδουλόπουλο δήλωσε πως της επιτέθηκε ο δικηγόρος των φερόμενων θυτών σε επίσκεψή της στο αστυνομικό Τμήμα: «Στο τμήμα ήμουν μόνη μου. Ανυπεράσπιστη. Δεν είχα τον δικηγόρο μου γιατί έλειπε σε ταξίδι. Υπήρχε μόνο η αντίθετη πλευρά. Υπήρχε και ο δικηγόρος τους, ο οποίος μου επιτέθηκε κιόλας. Οι αστυνομικοί τον έβγαλαν από την αίθουσα γιατί μου απηύθυνε τον λόγο και προσπαθούσε να με κάνει να κάνω πίσω. Προσπαθούσε να μου φορτώσει ευθύνες, ότι ξέρει πράγματα και να το αφήσω γιατί δεν είναι έτσι όπως τα λέω. Προσπαθούσε με τα λόγια του να με κάνει πίσω. Κι εγώ ήμουνα μόνη μου φυσικά και στην κατάσταση την οποία ήμουν προσπαθώντας να βρω το δίκιο μου και να θυμηθώ για να με βοηθήσω και είχα και τον κύριο αυτό να μου επιτίθεται». 

Βιασμός Θεσσαλονίκη: «Θυμάμαι δύο άτομα από πάνω μου»

Ο δικηγόρος αρνείται πως ήρθε σε επαφή με την 24χρονη, ωστόσο ο ΣΥΡΙΖΑ θεώρησε πως πρέπει να τον διαγράψει μέχρι να διαλευκανθεί η υπόθεση.

Μπακογιάννη για 24χρονη: Να μαθαίνουμε τα αγόρια μας να τιμούν τη γυναίκα

«Ο κ. Θεόφιλος Αλεξόπουλος ως δικηγόρος έχει το αυτονόητο δικαίωμα και την υποχρέωση, να επιλέγει σε ποιους θα παράσχει τις νομικές του υπηρεσίες. Ως μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ωστόσο, δεν μπορεί να εμπλέκεται σε καταγγελίες θύματος βιασμού για “victim blaming”, που έρχονται σε μετωπική σύγκρουση με το ηθικό και αξιακό φορτίο του κόμματος και της Αριστεράς. Γι’ αυτό το λόγο η ιδιότητα του κομματικού μέλους του κ. Θεόφιλου Αλεξόπουλου αναστέλλεται, μέχρι την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης» αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top