Gov.gr: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για το άυλο διαζύγιο

Ψηφιακά και η μεταβίβαση ακινήτου

Πολύ σύντομα θα έχουμε ταυτότητα και δίπλωμα οδήγησης στα κινητά, σύμφωνα με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη

Πολύ σύντομα αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία η πλατφόρμα για το άυλο διαζύγιο.

«Είμαστε έτοιμοι με την πλατφόρμα για το άυλο διαζύγιο και αναμένεται άμεσα να τεθεί σε παραγωγική λειτουργία», είπε ο Κυριάκος Πιερρακάκης, σε συνέντευξή του στο ethnos.gr.

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης τόνισε πως και το 2022 η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε παρεμβάσεις για τη διευκόλυνση του του πολίτη σε κάθε τομέα της καθημερινότητας και της δραστηριότητας.

Μητσοτάκης: Ψηφιακά οι άδειες οδήγησης και τα αντίγραφα αδειών κυκλοφορίας 

«Ανάμεσα στις παρεμβάσεις που είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε στο αμέσως προσεχές διάστημα, είναι η ψηφιακή μεταβίβαση ακινήτου, με μια διαδικασία που θα μπορεί να ολοκληρώνεται σε μία και μόνο επίσκεψη στο συμβολαιογράφο, και η ψηφιακή έναρξη ατομικής επιχείρησης», σημείωσε.

Τι είναι το Εθνικό Μητρώο Διαδικασιών και πότε θα εφαρμοστεί

Ο κ. Πιερρακάκης αναφέρθηκε και στο Εθνικό Μητρώο Διαδικασιών, το οποίο θα επιτρέπει σε όλους να γνωρίζουν επακριβώς τα βήματα κάθε συναλλαγής τους με το Δημόσιο.

Ηλεκτρονικά πινάκια: Η εκδίκαση των υποθέσεων στο κινητό με ένα κλικ

Χαρακτηρίζοντάς το «project στρατηγικής σημασίας», ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης είπε πως στόχος είναι να λειτουργήσει πιλοτικά στο πρώτο εξάμηνο του 2022.

«Η σημασία του είναι τεράστια, καθώς το Δημόσιο για πρώτη φορά καταγράφει τις διαδικασίες του. Η απλούστευσή τους μέσω της ψηφιοποίησης είναι ένα από τα μεγάλα ζητούμενα της εποχής μας. Το Εθνικό Μητρώο Διαδικασιών θα είναι ανοιχτό και προσβάσιμο σε όλους, έτσι ώστε ο πολίτης να ξέρει ακριβώς τη διαδικασία και τις απαιτήσεις για την αλληλεπίδρασή του με το Δημόσιο. Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί περισσότερες από 1.370 διαδικασίες και συνεχίζουμε», σημείωσε.

Νέα ιστοσελίδα για τα ΚΕΠ

Ο κ. Πιερρακάκης έκανε γνωστό πως τα ΚΕΠ (Κέντρα Εξυπηρέτησης Πελατών) θα αποκτήσουν νέα σελίδα.

Πώς θα βεβαιώνουμε ψηφιακά το γνήσιο της υπογραφής από το κινητό

«. Γνωρίζοντας την επί δεκαετίες ταλαιπωρία που υφίστανται οι πολίτες, επιδιώκουμε μια νέα σελίδα. Με αυτήν τη φιλοσοφία, θα παρουσιάσουμε σε δυο μέρες το νέο site των ΚΕΠ. Σε αυτό, ο πολίτης θα έχει διαθέσιμες όλες τις πληροφορίες για τη διαδικασία που τον αφορά και για την οποία ζητά εξυπηρέτηση από το ΚΕΠ. Πρόκειται για ένα site εξαιρετικά φιλικό στους πολίτες και ιδίως σε εκείνους που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες, όπως τα Άτομα με Αναπηρία, οι πολίτες χωρίς ψηφιακές δεξιότητες και οι ηλικιωμένοι», υπογράμμισε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top