Τσίπρας: Η διαφθορά είναι σήμερα στη χώρα μας προστατευόμενο είδος

Οικονόμου: Ο Τσίπρας πλήττει τον σκληρό πυρήνα της ελληνικής πολιτείας

«Η καταδίωξη της δημοσιογραφίας που ερευνά αντί να προσκυνά, η περιστολή της δημοκρατίας, αποτελούν ένα ακραίο μίγμα αντιδημοκρατικής εκτροπής και πολιτικής ηλιθιότητας,  που αποκαλύπτει πόσο επικίνδυνοι είναι εκείνοι που τη σχεδίασαν. Ήρθε όμως η ώρα, πιστεύω, για τους τίτλους τέλους. Και για μια νέα προοδευτική αρχή. Ήρθε η ώρα η υπόθεση της πολιτικής αλλαγής να γίνει υπόθεση όλων των δημοκρατικών πολιτών». Αυτό τονίζει, μεταξύ άλλων, ο Αλέξης Τσίπρας σε άρθρο του στην εφημερίδα Documento, με αφορμή τη δικαστική δίωξη στον Κώστα Βαξεβάνη για την υπόθεση Novartis.

Υπόθεση Novartis: Έφεση κατά του απαλλακτικού βουλεύματος Ν. Μανιαδάκη

«Η διαφθορά είναι σήμερα στη χώρα μας προστατευόμενο είδος»

«Η διαφθορά είναι σήμερα στη χώρα μας προστατευόμενο είδος», αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτηση του στο Twitter.

«Κι εκείνοι που καταδιώκονται μέχρι εξαφάνισης», υπογραμμίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, «είναι οι αντίπαλοί της, με πρώτη τη δημοσιογραφία που επιμένει να βάζει τον δάκτυλον επί τον τύπον των ήλων, αντί για το μέλι».

Οικονόμου: Ο κ. Τσίπρας πλήττει τον σκληρό πυρήνα της ελληνικής πολιτείας: τη νομοθετική, εκτελεστική και δικαστική εξουσία

«Ο κ. Τσίπρας επιλέγει ενσυνείδητα, με ένα εξαχρειωμένο και επικίνδυνο για τη δημοκρατία μας άρθρο του στο Documento, να στηρίξει πολιτικά και ηθικά την επίθεση Πολάκη στην ελληνική δικαιοσύνη, με αφορμή την κλήση του κ. Βαξεβάνη προκειμένου να απολογηθεί ως κατηγορούμενος για μια σειρά από σοβαρές αξιόποινες πράξεις. Με τον τρόπο αυτό πλήττει άμεσα το σκληρό πυρήνα της ελληνικής Πολιτείας: τη νομοθετική, την εκτελεστική και τη δικαστική εξουσία» τονίζει σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, σχολιάζοντας το άρθρο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Documento.

Υπογραμμίζει ότι οι απόψεις του δεν ταιριάζουν με την ιδιότητα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης μιας φιλελεύθερης και δημοκρατικής χώρας και συνιστούν εκτροπή. "Επικίνδυνοι δεν είναι όσοι εμπιστεύονται και τιμούν τους θεσμούς. Επικίνδυνοι είναι οι νοσταλγοί του γκαιμπελικού 'θα ξαναγυρίσουμε και η γη θα τρέμει@» προσθέτει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top