Εντός της ημέρας ανακοινώσεις για τις άδειες ειδικού σκοπού γονέων

Τι θα γίνει με τους γονείς παιδιών που νοσούν απο κορωνοϊό

Τα self test που πραγματοποιήθηκαν για την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία έδειξαν περισσότερα από 25.000 ενεργά κρούσματα κορωνοϊού. Αυτό αυτομάτως δημιουργεί ένα τεράστιο πρόβλημα, καθώς χιλιάδες είναι οι γονείς που θα πρέπει να καθίσουν στα σπίτια τους. Σε αυτό το ζήτημα καλείται να δώσει λύση η κυβέρνηση.

Σχολεία: Πώς επιστρέφουν όσοι νόσησαν - Αναλυτικός οδηγός του ΕΟΔΥ

Σύμφωνα με πληροφορίες, εντός της ημέρας αναμένεται από μέρους κυβέρνησης κάποιου είδους ρύθμιση για το τι θα γίνει με τις άδειες ειδικού σκοπού για γονείς παιδιών που νοσούν. 

Οι ίδιος πληροφορίες αναφέρουν πως η ρύθμιση που αναμένεται να βγάλει το υπουργείο Εργασίας θα προσδιορίζει με μεγαλύτερη σαφήνεια τον τρόπο κάλυψης - από τον κρατικό προϋπολογισμό-, του 1/3 των αποδοχών των γονέων, για όσες μέρες λείψουν από την εργασία τους.


ΣΥΡΙΖΑ: Τροπολογία για χορήγηση άδειας σε γονείς παιδιών με κορωνοϊό

Για τη διάρκεια αυτής της άδειας θα ληφθούν υπόψη και τα όσα προβλέπονται στα υγειονομικά πρωτόκολλα για την επιστροφή όσων έχουν νοσήσει σε σχολεία και εργασία.

Υπενθυμίζεται πως στον ιδιωτικό τομέα, στο  «κυκλικό σύστημα» άδειας τεσσάρων ημερών, η μία ημέρα καλυπτόταν από το κράτος, οι δύο από τον εργοδότη και η τέταρτη ημέρα από τον εργαζόμενο (από τις νόμιμες άδειες που δικαιούται). 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top