Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Παραμένει ενεργό και για όσους νοσούν!   

Τι δηλώνει ο υφυπουργός Γεωργαντάς στο Star για την αρρυθμία

Προβληματισμός υπάρχει στα αρμόδια υπουργεία για τους εμβολιασμένους, που νοσούν. Όπως περιγράφει το ρεπορτάζ του Γιάννη Σωτηρόπουλου για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, το πιστοποιητικό εμβολιασμού παραμένει ενεργό τις ημέρες της νόσησης. 

Οριστικό: 7μηνο το πιστοποιητικό εμβολιασμού για τους 18-59 ετών 

«Παρόλο που είμαι στην 5η μέρα από τη διαπίστωση της θετικότητας, μέσω του μοριακού τεστ, το πιστοποιητικό εμβολιασμού εξακολουθούσε, εξακολουθεί και θα εξακολουθεί να είναι πράσινο» δηλώνει εμβολιασμένος που νοσεί.  

«Αυτό είναι το pcr μου το οποίο αναγράφει ότι είμαι θετικός. Το πιστοποιητικό εμβολιασμού "πρασινίζει" άρα μπορώ να κυκλοφορήσω ελεύθερος και ένα κατάστημα σήμερα που είμαι θετικός και να με ελέγξει κάποιος σε μία καφετέρια εστιατόριο και να βγω πάλι "πράσινος". Άρα θα μπορώ να κυκλοφορώ ελεύθερος, ενώ νόσο και είμαι μεταδοτικός!» προσθέτει. 

Όπως φαίνεται υπάρχει «κενό ασφαλείας» στο σύστημα. Με απλά λόγια κάποιος που είναι ακόμα και τριπλά εμβολιασμένος και νοσεί, δεν ακυρώνεται, έστω προσωρινά - για τις ημέρες της νόσησης - το πιστοποιητικό εμβολιασμού του. Το αν θα παραμείνει σπίτι ή αν θα κυκλοφορεί ελεύθερα, φαίνεται πως είναι καθαρά θέμα συνείδησης και ατομικής ευθύνης.  

Πώς θα παίρνουν οι εργαζόμενοι αναρρωτικές άδειες και πιστοποιητικό νόσησης

Τι διευκρινίζει στο Star ο υφυπουργός ψηφιακής διακυβέρνησης 

Τι απαντά για αυτές τις «αρρυθμίες» του συστήματος ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς

«Είναι τεχνικά δύσκολο να μπορέσουμε σε καθέναν από αυτούς, επειδή είναι διαφορετικός ο χρόνος της ανάρρωσης να ενεργοποιήσουμε μία εφαρμογή, η οποία θα μπορεί να ανταποκρίνεται, σε κάποιον που μπορεί να αναρρώσει σε 5 μέρες ή σε 10 μέρες. Αν λέγαμε σε όλους 14 μέρες και κάποιος στις 5 ημέρες αναρρώνει θα είχε ζήτημα. Αυτό που λέμε πάντως είναι ότι τις ημέρες της νόσησης δεν πρέπει να γίνεται χρήση του πιστοποιητικού. Μετά τη νόσηση ο εμβολισμένος δεν χρειάζεται να πάρει πιστοποιητικό νόσησης» δηλώνει αποκλειστικά στο Star o κ. Γεωργαντάς.      
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top