Μεγάλη αύξηση στους εμβολιασμούς έφερε η εξάπλωση της Όμικρον

Πάνω από 250.000 νέα ραντεβού εμβολιασμού τις επόμενες μέρες

Η σαρωτική μετάδοση της μετάλλαξης Όμικρον προκάλεσε μεγάλη αύξηση στα ραντεβού εμβολιασμών, και με την πρώτη και με την αναμνηστική δόση, προκαλώντας αισιοδοξία στην κυβέρνηση για την τελική έκβαση της «μάχης» με τον κορωνοϊό στη χώρα μας. Τις επόμενες μέρες ανοίγουν μάλιστα εκατοντάδες χιλιάδες νέα ραντεβού. 

Γκάγκα: Σαρώνει η Όμικρον - Στο 89% των κρουσμάτων το ποσοστό της!   

Ο Γιώργος Ευγενίδης αναφέρθηκε στα ενθαρρυντικά στοιχεία, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα.  

Όπως τόνισε ο δημοσιογράφος του Star, η μετάλλαξη Όμικρον προκαλεί μεγάλη ανησυχία, για αυτό και οι πολίτες σπεύδουν να κλείσουν ραντεβού εμβολιασμού. Μάλιστα, πολλοί παραπονιούνταν ότι δεν έβρισκαν άμεσα. Αυτός είναι και ο λόγος σύμφωνα με πληροφορίες του Star, που ανοίγουν άμεσα 270.000 ραντεβού για Α' και Γ' δόση ως τις 16 Ιανουαρίου. 

Κατ΄οίκον εμβολιασμοί: Η λίστα με τα ονόματα και τα τηλέφωνα των γιατρών

Η Όμικρον στέλνει τους πολίτες στα εμβολιαστικά κέντρα

Με βάση τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το Star, οι γιορτές δεν σήμαναν κάμψη των ραντεβού εμβολιασμών. Πάνω από 300.000 πολίτες έκλεισαν την τελευταία εβδομάδα ραντεβού για ενισχυτική δόση,  χωρίς να υπολογίζεται η  σημερινή μέρα που αναμένεται να κλεισθούν περίπου 60.000 ραντεβού. Χαρακτηριστικό είναι ότι μόνο χθες και προχθές έκλεισαν ραντεβού πάνω από 127.000 πολίτες.

Μόσιαλος για μετάλλαξη Όμικρον: Ποια εμβόλια προστατεύουν περισσότερο
 

Όσον αφορά στην πρώτη δόση, εδώ και μια εβδομάδα κλείστηκαν πάνω από 45.000 νέα ραντεβού, με τη μεγάλη αύξηση να είναι χθες και προχθές, όταν ανακοινώθηκε  το «μαύρο ράλι» των κρουσμάτων. Μέσα σε μια εβδομάδα έκλεισαν πάνω από 100.000 πολίτες το πρώτο τους ραντεβού και μόνο χθες και προχθές σχεδόν 45.000. Οι περισσότεροι ηλικίας από 30 ως 50 ετών. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top