Μητσοτάκης σε Φινλανδό πρόεδρο: Όπως ο Ερντογάν ο Λουκασένκο 

Τι είπαν σε τηλεφωνική επικοινωνία για εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού

Κυριάκος Μητσοτάκης

Τις ομοιότητες του καθεστώτος Λουκασένκο της Λευκορωσίας με αυτό του καθεστώτος Ερντογάν στην Τουρκία, στην εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού, έθιξε ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε τηλεφωνική του επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Φινλανδίας.      

Δένδιας κατά Λουκασένκο αλλά και Τουρκίας για εργαλειοποίηση μεταναστών

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Φινλανδίας, Sauli Niinistö, με πρωτοβουλία του τελευταίου. Κύριο αντικείμενο της συνομιλίας ήταν οι διμερείς σχέσεις με έμφαση στους τομείς συνεργασίας, όπως η προστασία του περιβάλλοντος, η διαχείριση της πανδημίας και το μεταναστευτικό, υπό το φως των πρόσφατων εξελίξεων με τη Λευκορωσία, η οποία επιχειρεί να εργαλειοποιήσει το μεταναστευτικό, όπως έκανε η Τουρκία στα σύνορα της Ελλάδας τον Μάρτιο του 2020. 

Αεροπειρατεία Λευκορωσία: Το ΝΑΤΟ καταδικάζει τις πράξεις του Λουκασένκο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε τον κ. Niinistö για την πρόσφατη συνάντησή του στο Σότσι με τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας Vladimir Putin. Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν στην ενίσχυση των σχέσεων των δύο χωρών και στην αύξηση επισκέψεων υψηλών αξιωματούχων προς το σκοπό αυτό, τόσο σε διμερές πλαίσιο όσο και εντός της ΕΕ.

Έβρος: Οπλίτες και στελέχη του Ελληνικού Στρατού «φυλάνε Θερμοπύλες»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top