Πλεύρης: Ψεύδεται ο κ. Τσίπρας για τις 18 κλίνες ΜΕΘ του Παπανικολάου  

«Το Ιπποκράτειο είχε επί Τσίπρα 8 κλίνες ΜΕΘ και τώρα έχει 30» 

Να κατεβάσει την ανάρτησή του για τις 18 κλίνες ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου Θεσσαλονίκης ή να το επισκεφθεί μαζί του, για να δει ότι υπάρχουν ασθενείς που νοσηλεύονται εκεί, κάλεσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης. «Ψευδέστατα λέει ο κ. Τσίπρας ότι υπάρχουν 18 κλίνες ΜΕΘ που δεν λειτουργούν», είπε ο κ. Πλεύρης από το βήμα της Βουλής, σχολιάζοντας την ανάρτηση του κ. Τσίπρα στο twitter στην οποία ανέφερε: «Επισκέφτηκα το Ιπποκράτειο όπου 4 συμπολίτες μας είναι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ. Δίπλα, στο Παπανικολάου, 18 κρεβάτια ΜΕΘ δωρεά στο ΕΣΥ δε λειτουργούν λόγω έλλειψης προσωπικού. Η κυβέρνηση μας εγκατέλειψε στην τύχη μας. Αν δε μπορούν, να φύγουν να σώσουμε όσες περισσότερες ζωές».

 

 

Τσίπρας Πανδημία: Να φύγει ο Μητσοτάκης αν δεν μπορεί να λάβει αποφάσεις


Όπως σημείωσε ο κ. Πλεύρης, «υπάρχουν και φωτογραφίες». «Εννέα συμπολίτες μας νοσηλεύονται στις κλίνες που υποτίθεται ότι δεν λειτουργούν. Η διαφορά είναι ότι αυτές οι κλίνες είναι για «καθαρά» περιστατικά αυτή τη στιγμή, βάσει σχεδιασμού. Δεν είναι για covid. Συνεπώς δεν μπορούν να έχουν 100% πληρότητα, γιατί δεν μπορείς να βάλεις covid περιστατικά, εκεί που έχεις καθαρά περιστατικά. Βάσει σχεδιασμού μπορεί να γίνει προσαρμογή, να μπουν περιστατικά covid και να μεταφερθούν αλλού τα καθαρά περιστατικά», επισήμανε ο υπουργός Υγείας. 

 Πλεύρης: «Ναι» σε νέα μέτρα, «όχι» σε ένα νέο lockdown

«Το Ιπποκράτειο είχε επί Τσίπρα 8 κλίνες ΜΕΘ και τώρα έχει 30»  

Με αφορμή επίσης  την επίσκεψη του κ. Τσίπρα στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, είπε ότι τα νούμερα για τις κλίνες ΜΕΘ είναι «αμείλικτα»: «Το Ιπποκράτειο είχε 8 κλίνες ΜΕΘ με πρωθυπουργό τον κ. Τσίπρα. Σήμερα, που ο πρώην πρωθυπουργός επισκέφθηκε -μετά από εφημερία και με καταπονημένο το προσωπικό- είδε 30 κλίνες ΜΕΘ και 8 κλίνες ΜΑΦ. Δηλαδή τις 8 κλίνες τις έχει κάνει 38 η κυβέρνηση Μητσοτάκη, είπε ο κ. Πλεύρης.  «Στο Παπανικολάου, ο κ. Τσίπρας είχε 20 κλίνες ΜΕΘ και σήμερα είναι 46 κλίνες ΜΕΘ. Πώς αντίκρισε τους ανθρώπους των νοσοκομείων όταν είχε κάτω από τις μισές κλίνες ΜΕΘ και ΜΑΘ, και γιατί αναφέρθηκε σε νοσοκομείο (Παπανικολάου) που δεν επισκέφθηκε;» αναρωτήθηκε ο κ. Πλεύρης.

Κορωνοϊός: Στο «κόκκινο» πάλι τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης

«Μακάρι ο κ. Τσίπρας, τον αγώνα που κάνει με τις επισκέψεις, να τον έκανε για να πείσει τους συμπολίτες μας να εμβολιαστούν, να προστατευτούν, και να μη βρεθούν σε κλίνη ΜΕΘ», είπε ο κ. Πλεύρης. Διαβεβαίωσε μάλιστα ότι «η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, μαζί με ιατρούς και νοσηλευτές, θα κάνουμε το ανθρωπίνως δυνατόν, ώστε, έχοντας υπερδιπλασιάσει τις κλίνες ΜΕΘ, όλοι να έχουν κλίνη ΜΕΘ, όλοι να έχουν τη θεραπεία που τους αναλογεί, ακόμα και όταν έχουν κάνει επιλογή να μην εμβολιαστούν». «Και κάποια στιγμή, ο κ. Τσίπρας να κάνει την αυτοκριτική του, που (κατά τη διακυβέρνησή του) 40 και 50 άτομα, χωρίς την πανδημία, ήταν σε αναμονή κλινών ΜΕΘ, τις οποίες δεν προσέθεσε. Και όταν επισκέπτεται τα νοσοκομεία να έχει το θάρρος και να λέει: Πόσες κλίνες ΜΕΘ είχαμε το 2019 και πόσες σήμερα; Διότι ο λαϊκισμός του κ. Τσίπρα έχει ξεπεράσει και τον ίδιο του εαυτό» κατέληξε ο κ. Πλεύρης.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top