Περιοδεία του Μητσοτάκη σε Ρόδο και Χάλκη!

Ο κ. Μητσοτάκης είδε από κοντά τα πρώτα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Περιοδεία σε Ρόδο και Χάλκη πραγματοποιεί σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Πρωθυπουργός ξεναγήθηκε στο Εθνικό Θέατρο της Ρόδου που ανακατασκευάζεται, ενώ ενημερώθηκε και για την ανάπτυξη της νέας μαρίνας του νησιού. Στη Χάλκη, ο κ. Μητσοτάκης είδε από κοντά τα πρώτα ηλεκτρικά αυτοκίνητα για την Αστυνομία και το Λιμενικό του νησιού. 

Μητσοτάκης στα εγκαίνια εργοστασίου: Από το brain drain στο brain gain

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έφτασε στο νησί των Ιπποτών, για να ενημερωθεί για τις εργασίες αποκατάστασης του ιστορικού κτηρίου του Εθνικού Θεάτρου, που χτίστηκε τη δεκαετία του ΄30.   

«Οραματιζόμαστε έναν πραγματικά υπερσύγχρονο πολυχώρο που θα αξιοποιεί πια την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και θα βοηθήσει και στην παραγωγή πολιτισμού...» δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Κορωνοϊός: Τι είπε ο Μητσοτάκης στον Καραμανλή που βρέθηκε θετικός

Ο Πρωθυπουργός ξεναγήθηκε στο Θέατρο από την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου και το Δήμαρχο της Ρόδου. 

«Η Ρόδος είναι πολύ μεγάλη και πολύ όμορφη κύριε δήμαρχε για να την επισκέπτονται μόνο 6 μήνες το χρόνο...» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.  

Λίγο αργότερα, ο Πρωθυπουργός επισκέφτηκε το χώρο όπου προχωρά η ανάπτυξη της Νέας Μαρίνας της Ρόδου, ώστε να μετατραπεί σε κομβικό σημείο για τουρισμό υψηλών προδιαγραφών και σε κέντρο επιχειρηματικής δραστηριότητας. 


«Η χώρα μας πια γίνεται προορισμός για πολλούς ξένους οι οποίοι θέλουν να αποκτήσουν σπίτι, συνδυάζοντας την απόκτηση περιουσίας με άδειες παραμονής και είναι σίγουρος ότι η αγορά θα ενδιαφερθεί πολύ για αυτό το προϊόν που αυτή τη στιγμή στη χώρα μας δεν υπάρχει» υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Πρόκειται για επένδυση τουλάχιστον 150 εκατομμυρίων ευρώ που θα δώσει δουλειά σε πάνω από δύο χιλιάδες άτομα. 

Στην πόλη της Ρόδου, ο Πρωθυπουργός συνάντησε δύο κοπέλες που του έδωσαν δείγματα από πλάκες που φτιάχνουν από ανακυκλωμένα πλαστικά υλικά.  

Στη συνέχεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφτηκε τη Χάλκη, η οποία μετατρέπεται σε πράσινο και ενεργειακά αυτόνομο νησί και διαθέτει ήδη δύο ηλεκτρικά αυτοκίνητα για αστυνομία και λιμενικό. 

Λίγο αργότερα ο Πρωθυπουργός είδε από κοντά ένα ηλεκτροκίνητο καΐκι, με το όνομα “ΕΛΠΙΣ” και μαζί με τη σύζυγό του απόλαυσαν μια σύντομη βόλτα.  

Στη Χάλκη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινίασε κι ένα φωτοβολταϊκό πάρκο, το κόστος κατασκευής του οποίου καλύφθηκε από τη ΔΕΗ, η οποία επίσης εγκατέστησε και τέσσερα συστήματα φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στο νησί. 

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top