Γ. Παπανδρέου: Δε θα μπω σε συζήτηση για συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ - Βαρουφάκη  

«Έλαβα δύσκολες αποφάσεις ως πρωθυπουργός που όμως δικαιώθηκαν» υποστήριξε

Γιώργος Παπανδρέου Αλέξης Τσίπρας

«Δε θα μπω σε μία συζήτηση απολιτική χωρίς πρώτα να έχουμε πρώτα μιλήσει για ιδέες και για το τι πρεσβεύει ο καθένας» διαμήνυσε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ στις εσωκομματικές εκλογές του Δεκεμβρίου και πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στην εκπομπή του Παύλου Τσίμα στο ραδιόφωνο του Σκάι.  

Πώς ο Γιώργος Παπανδρέου αλλάζει τον συσχετισμό δυνάμεων ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ      

Στο ερώτημα μάλιστα εάν θα προχωρούσε σε κάποιου είδους συνεργασία με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Γιάνη Βαρουφάκη, απάντησε ότι πρόκειται για σενάρια που υποβαθμίζουν την πολιτική συζήτηση, ενώ ειδικά για τον ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι «αποδείχθηκε ότι είναι ένα κόμμα συντηρητικό με δεξιές, πελατειακές αντιλήψεις, χωρίς όραμα, που έκανε παρεμβάσεις στους θεσμούς, όπως τη δικαιοσύνη ή τα Μέσα Ενημέρωσης».

Κατέθεσε την υποψηφιότητά του ο Γ. Παπανδρέου στο ΚΙΝΑΛ με 20.000 υπογραφές

Ο κ. Παπανδρέου δήλωσε σχετικά με τις επιλογές του ως πρωθυπουργός της χώρας ότι έλαβε δύσκολες αποφάσεις που όμως έχουν δικαιωθεί στη συνείδηση του ελληνικού λαού. «Πάντα θα γίνονται λάθη όταν κάποιος παλεύει, αλλά αυτό που πρέπει να κριθεί είναι το ότι οι βασικές επιλογές που έγιναν ήταν σωστές» δήλωσε υ υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, υπεραμυνόμενος των αποφάσεων του.   
Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι δικαιώθηκε η επιλογή να παραμείνει η χώρα στο ευρώ και να μη χρεοκοπήσει. «Κατά την οικονομική κρίση, όλοι βρίσκονταν απέναντι ενώ τώρα, τους έχουμε όλους συμπαραστάτες» δήλωσε για τους εταίρους.  

Όπως επίσης ισχυρίσθηκε ο πρώην πρωθυπουργός για τις επιλογές του, «εάν τότε υπήρχε πολιτική συναίνεση η Ελλάδα θα έβγαινε συντομότερα από την κρίση», επικαλούμενος  το παράδειγμα της Πορτογαλίας όπου υπήρχε πολιτική συναίνεση. «Η χώρα βγήκε από την κρίση μετά από δύο χρόνια ενώ στην Ελλάδα χρειάστηκε να περάσουν εννέα χρόνια» ανέφερε. 

Άναψε φωτιές στο ΚΙΝΑΛ ο Τσίπρας μιλώντας για προοδευτική διακυβέρνηση 

Στην έλλειψη συναίνεσης και στην πόλωση απέδωσε και το γεγονός ότι σήμερα ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού πληθυσμού δεν έχει εμβολιαστεί.

«Δεν αναζητώ ούτε δικαίωση ούτε τη ρεβάνς. Πιστεύω ότι λείπει από τη χώρα ο προοδευτικός χώρος, αισθάνθηκα την ευθύνη μου απέναντι στην παράταξη και την πίστη ότι μπορούμε να ανατρέψουμε τους συσχετισμούς», τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου

Ελληνοτουρκικά: Άλλη Τουρκία τότε άλλος Ερντογάν τώρα  

Εντύπωση προκάλεσε ότι μιλώντας στον Παύλο Τσίμα ο Γιώργος Παπανδρέου ξεκαθάρισε ότι τα «ανοίγματα» προς την Τουρκία όταν ήταν Υπουργός Εξωτερικών γίνονταν σε ένα διαφορετικό πολιτικό γεωπολιτικό περιβάλλον.  

«Η πολιτική που εγκαινίασα δεν ήταν μόνο δικιά μου, ήταν και Σημίτη και Α. Παπανδρέου, διπλή πολιτική απέναντι σε Τουρκία. Από τη μια μεριά, ισχυρή άμυνα, ώστε να υπάρχει δύναμη αποτροπής η οποία σου δίνει δυνατότητα, αλλά και υποχρέωση να προχωρήσεις διπλωματικά για να βρεις λύσεις, πάντα μέσα στο πλαίσιο του δικαίου, κυριαρχικών  δικαιωμάτων, Διεθνούς Δικαίου κλπ» ανέφερε. Όπως διευκρίνισε «αυτή πολιτική πρέπει να συνεχίσει, αλλά μπορεί να λειτουργήσει μόνο αν από την άλλη πλευρά υπάρχει ανταπόκριση». 

Βίντεο: Με το ζόρι περπατάει ο Ερντογάν - Όργιο φημών για την υγεία του

Ο κ. Παπανδρέου πρόσθεσε: «Εάν λοιπόν έχουμε έναν ηγέτη ο οποίος γίνεται πιο επιθετικός με το χρόνο για τους δικούς του λόγους (εσωτερική  κατάσταση σε Τουρκία, αλαζονεία πολλών χρόνων στην εξουσία, είναι σημαντικό πρόβλημα και ακόμη και η συνάντηση Εrdogan με Biden δεν έβγαλε κάποιο αποτέλεσμα πέρα από φωτογραφία…  Επίσης, η  παραπομπή στο Κογκρέσο  για τα αεροπλάνα είναι ουσιαστική, γιατί το Κογκρέσο έχει πολύ επικριτική στάση έναντι του τρόπου που λειτουργεί σήμερα ο Ερντογάν». 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top