Ελπιδοφόρος: Ακύρωσε ο Μητσοτάκης τη συνάντηση μαζί του! 

Κλιμακώνεται η δυσαρέσκεια της κυβέρνησης για τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής  

Κλιμακώνεται η δυσαρέσκεια της ελληνικής κυβέρνησης για τις κινήσεις του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, Ελπιδοφόρου. Τι ακριβώς συμβαίνει μετέδωσε από τη Νέα Υόρκη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα, ο ανταποκριτής του Δημήτρης Σουλτογιάννης. 

Ενόχληση σε Ελλάδα και Κύπρο για την εμφάνιση Ελπιδοφόρου με τον Ερντογάν

Όπως ανέφερε, διάσταση παίρνει το ζήτημα της παρουσίας του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου στα εγκαίνια του «Τουρκικού Σπιτιού»  από τον Ερντογάν στα οποία παρευρέθηκε και ο ηγέτης του ψευδοκράτους Τατάρ. Η ελληνική πλευρά, μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου, εξέφρασε έντονη  δυσαρέσκεια, λέγοντας χαρακτηριστικά «μας ενόχλησε η κίνηση του, η ελληνική κυβέρνηση εκφράζει τη δυσαρέσκεια της».

«Στον αέρα» η συνάντηση Μητσοτάκη - Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου 

Σε αυτό το κλίμα τίθεται υπό αμφισβήτηση ακόμη και η ξενάγηση που σχεδιαζόταν για  αύριο από τον κ. Ελπιδοφόρο στον πρωθυπουργό στο «Σημείο Μηδέν», των τρομοκρατικών χτυπημάτων της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.

Θα συναντήσει στο Ground Zero τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο ο Μητσοτάκης;

Ενδιαφέρον θα έχει και το αν οι δύο άνδρες θα βρεθούν στον ίδιο χώρο σε ομογενειακή εκδήλωση που έχει προγραμματιστεί για απόψε. Και η κυπριακή πλευρά σκλήρυνε την θέση της. Μάλιστα όχι απλώς ακυρώθηκε το τετ α τετ με τον κ. Ελπιδοφόρο, αλλά ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης είχε συνάντηση με τον πρώην Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο! 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top