Οικονόμου: Δεν πάμε για lockdown στη Θεσσαλονίκη

Για Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο: Εκφράζουμε τη δυσαρέσκειά μας

Ξεκάθαρα απέκλεισε το ενδεχόμενο επιβολής lockdown στη βόρεια Ελλάδα, και δη στη Θεσσαλονίκη, ο Γιάννης Οικονόμου.

«Στη Θεσσαλονίκη ήταν η ηγεσία του υπουργείου Υγείας και είχε επαφές με τους φορείς της πόλης. Δεν είμαστε μπροστά σε lockdown, δεν υπάρχει στην ατζέντα της κυβέρνησης να πάμε σε lockdown σαν αυτά που είχαμε στο παρελθόν. Κατά καιρούς, όπου διαπιστώνεται κρίσιμη αύξηση των μεγεθών της πανδημίας, επιβάλλονται κάποια μέτρα. Δεν βρισκόμαστε όμως εκεί αυτή τη στιγμή στη Θεσσαλονίκη» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Μητσοτάκης: Το δείπνο του Μισέλ και η... φανέλα με το νούμερο 9

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στα τμήματα σχολείων που έκλεισαν λόγω κρουσμάτων: «Στόχος της κυβέρνησης είναι να μείνουν τα σχολεία ανοικτά. Ήδη από το καλοκαίρι είδαμε την αύξηση κρουσμάτων στις μικρές ηλικίες και γι’ αυτό υπάρχουν τα πρωτόκολλα με εμβόλια, τεστ και αποστάσεις στις αίθουσες».

Έρχεται τροπολογία για τα μονοκλωνικά αντισώματα

Ο κ. Οικονόμου είπε ότι χθες ή προχθές δόθηκε η έγκριση από ευρωπαϊκό οργανισμό και ετοιμάζεται τροπολογία για τα μονοκλωνικά αντισώματα την επόμενη εβδομάδα, η οποία θα επιτρέψει στη χώρα μας την προμήθειά τους.

«Η χώρα μας συμμετείχε σε όλα τα ερευνητικά στάδια ανάπτυξης των μονοκλωνικών. Πίσω από αυτή τη ιστορία που έσπευσε να αξιοποιήσει η αντιπολίτευση κρυβόταν η προσπάθεια να δημιουργήσουν αμφιβολίες για τον εμβολιασμό και να τα καταστήσουν ισοδύναμά του», πρόσθεσε. 

«Μας ενόχλησε η παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, Ελπιδοφόρου, στα τουρκικά εγκαίνια»

Κληθείς να σχολιάσει τη συμμετοχή του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, Ελπιδοφόρου, στα εγκαίνια του «Σπιτιού της Τουρκίας» παρουσία του Τούρκου προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν και του προέδρου του ψευδοκράτους, Ερσίν Τατάρ, ο κ. Οικονόμου εξέφρασε τη δυσαρέσκεια της κυβέρνησης.

«Μας ενόχλησαν οι κινήσεις του», είπε με νόημα.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη μαζί του, απάντησε ότι «το πρόγραμμα του πρωθυπουργού είναι ρευστό και υπό διαμόρφωση».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top