Δημοσκόπηση MRB για το Star: Μπροστά η ΝΔ με διαφορά 11,9% 

Πώς αξιολογούν οι πολίτες τις αλλαγές στην κυβέρνηση και τις εξαγγελίες της

Με διαφορά 11,9%, στην αναγωγή επί των εγκύρων ψηφοδελτίων, προηγείται η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, στη μεγάλη δημοσκόπηση της MRB, τα αποτελέσματα της οποίας παρουσιάσθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα. Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή η ΝΔ προηγείται με ποσοστό 37,8% και ακολουθούν: ΣΥΡΙΖΑ 25,9%, ΚΙΝΑΛ 7,7%, ΚΚΕ 5,8% ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 4,0%, ΜέΡΑ25 3,3% κλπ.

Η έρευνα της MRB στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα  

Στην πρόθεση ψήφου χωρίς αναγωγή επί των εγκύρων ψηφοδελτίων,  η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ ανέρχεται στο 10,9%. Συγκεκριμένα τα ποσοστά είναι:  ΝΔ  34,6%, ΣΥΡΙΖΑ 23,7%,  ΚΙΝΑΛ 7 %, ΚΚΕ5,3%,  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 3,70%, ΜέΡΑ25 3% κλπ. 

 

MRB πρόθεση ψήφου χωρίς αναγωγή

Η δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό του Star εξέτασε πάντως και «ποιοτικά» χαρακτηριστικά της σημερινής εικόνας κυβέρνησης και κομμάτων. 

Μεταξύ αυτών η αξιολόγηση της κυβερνητικής θητείας της ΝΔ, με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με το 39,9% του συνόλου των ερωτηθέντων να απαντά ότι την αξιολογεί σίγουρα ή μάλλον θετικά και το 58,2% σίγουρα ή μάλλον αρνητικά. 

MRB αξιολόγηση Μητσοτάκη

Ακόμη μεγαλύτερη είναι όμως η αρνητική αξιολόγηση της αντιπολιτευτικής στάσης του ΣΥΡΙΖΑ, με αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης τον Αλέξη Τσίπρα. Συγκεκριμένα, το 70% του συνόλου των ερωτηθέντων αξιολογεί την αντιπολιτευτική στάση του ΣΥΡΙΖΑ αρνητικά ή μάλλον αρνητικά, έναντι 25,1% την αξιολογεί θετικά ή μάλλον θετικά.   

MRB αξιολόγηση Τσίπρας

Επιφυλακτικοί φαίνεται πάντως να είναι οι πολίτες απέναντι στις κυβερνητικές εξαγγελίες στη ΔΕΘ, καθώς το 58,4% τα αξιολογεί ως «καθόλου  ή λίγο αποτελεσματικά», έναντι 30,4% που τα αξιολογεί ως «πολύ ή αρκετά» αποτελεσματικά. 

MRB αποτελεσματικότητα μέτρων

Επιφυλακτικοί εμφανίζονται οι πολίτες και για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, καθώς το 50% εκτιμά ότι κινείται «μάλλον ή σίγουρα προς τη λάθος κατεύθυνση, έναντι 25,1% που εκτιμά ότι «κινείται σίγουρα ή μάλλον προς τη σωστή κατεύθυνση».   

Δείτε άλλα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της MRB για λογαριασμό του Star: 

 

MRB ανασχηματισμός

MRB νέοι Υπουργοί

MRB διαχείριση πανδημίας

  
    
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top