Στην Τυνησία ο Δένδιας – 100.000 εμβόλια δώρισε η Ελλάδα στη χώρα

«Η πανδημία δεν έχει σύνορα» τόνισε ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών 

Νίκος Δένδιας άφιξη Τυνησία

Τη δωρεά 100.000 εμβολίων από την Ελλάδα στην Τυνησία παρέδωσε σήμερα, κατά τη συνάντησή του με τους υπουργούς Εξωτερικών και Υγείας της χώρας, ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας «ως μήνυμα αλληλεγγύης στον Τυνήσιο λαό, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευση της χώρας μας να συμβάλλει ενεργά στην καταπολέμηση της πανδημίας Covid-19».

εμβόλια Ελλάδας στην Τυνησία

100.000 εμβόλια, δωρεά της Ελλάδας, παρέδωσε σήμερα ο Ν. Δένδιας στην Τυνησία  

«Φωτιά» στο παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο βάζει η Αθήνα

«Είναι μεγάλη μου χαρά να βρίσκομαι σήμερα στην Τύνιδα, ακόμη περισσότερο γιατί μετέφερα μαζί μου 100.000 εμβόλια, τα οποία ελπίζω ότι θα βοηθήσουν την κυβέρνηση και τη χώρα σας να αντιμετωπίσουν την πρόκληση της Covid-19» δήλωσε, παρουσία των υπουργών Εξωτερικών και Υγείας της Τυνησίας, ο κ.  Δένδιας.

Για την Ελλάδα και την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, η απάντηση είναι σαφής, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών: «Είτε είμαστε όλοι ασφαλείς από την Covid είτε κανείς δεν είναι ασφαλής από την Covid. Είναι μια προσπάθεια που αφορά όλη την ανθρωπότητα, όχι μεμονωμένα έθνη. Η πανδημία της Covid δεν έχει σύνορα, δεν έχει όρια».

Δένδιας για τα 66 χρόνια από τα «Σεπτεμβριανά»: Δε λησμονούμε το πογκρόμ

Διαμήνυσε επίσης ότι η Ελλάδα είναι μια φίλη χώρα που επιθυμεί να βοηθήσει την Τυνησία. «Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε όσο μπορούμε. Μόλις πριν από δύο ή τρεις ημέρες, μεταφέραμε τόνους ιατρικού εξοπλισμού. Τώρα φέρνουμε εμβόλια» ανέφερε.

Ο κ. Δένδιας επισήμανε επίσης ότι «η χώρα μου, η κυβέρνησή μου, οι συμπατριώτες μου είναι εδώ για να βοηθήσουν την Τυνησία όσο μπορούν».

Να σημειωθεί ότι η Ελλάδα έχει δωρίσει ήδη δεκάδες χιλιάδες εμβόλια και σε άλλες χώρες της Αφρικής (όπως πρόσφατα 200.000 εμβόλια στη Ρουάντα) αλλά και των Βαλκανίων (όπως στην Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία).    
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top