Καρανίκας: Διέγραψε την ανάρτηση για τη Δάφνη Μητσοτάκη - «Παραπληροφόρηση»

«Προσφυγή στη δικαιοσύνη» προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Νίκος Καρανίκας/ eurokinissi

Μία δήλωση του Νίκου Καρανίκα σχετικά με τη μικρότερη κόρη του πρωθυπουργού, Δάφνη Μητσοτάκη, προκάλεσε σάλο αντιδράσεων σήμερα. 

Ο πρώην σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού του Αλέξη Τσίπρα σε ανάρτησή του στο Facebook έγραφε μεταξύ άλλων: «Η κόρη του Μητσοτάκη θα σπουδάσει ανθρωπιστικές σπουδές στις ΗΠΑ, για να δικαιολογήσει την ΜΚΟ την οποία κατέχει για τα ΑΣΥΝΌΔΕΥΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ και για την οποία έχει εισπράξει ήδη πάνω από 2 εκατ. ευρώ».

Αναλυτικά η αρχική ανάρτηση του Νίκου Καρανίκα: 

Η επίμαχες δηλώσεις του προκάλεσαν και την αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου. Ο Γιάννης Οικονόμου, προανήγγειλε προσφυγή στη δικαιοσύνη, λέγοντας χαρακτηριστικά: «δυσκολεύομαι να βρω λόγια για το μέγεθος της αθλιότητας». Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Οικονόμου σημείωσε ότι φαίνεται πως αποτελεί στρατηγική επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ η επίθεση στον πρωθυπουργό και την οικογένειά του και τόνισε πως αποτελεί «κατήφορο χωρίς τελειωμό η στοχοποίηση ενός κοριτσιού 18 ετών». 

Καρανίκας: Ζήτησε συγγνώμη - «Πρόκειται για παραπληροφόρηση»

Λίγο αργότερα, ο Νίκος Καρανίκας έσπευσε να ζητήσει δημόσια συγγνώμη για την επίμαχη ανάρτησή του, ενώ δήλωσε πως τη διέγραψε καθώς πρόκειται για παραπληροφόρηση. 

Νέα δημοσκόπηση: «Ψαλίδισαν» τη διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ οι πυρκαγιές

Παράλληλα τονίζει πως δεν είναι σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα και εκφράζει προσωπικές απόψεις, «είτε αυτές είναι σωστές είτε είναι λάθος».

«Κατέβασα το ποστ που έκανα κριτική στην στάση του Μητσοτάκη με αναφορά στην κόρη του και την κατοχή ΜΚΟ. Μόλις ενημερώθηκα ότι δεν ισχύει και ότι αυτό που έγραψα είναι ειδησεογραφικά λάθος και γι’αυτό ζητάω συγνώμη σε όλες και όλους για την παραπληροφόρηση», τονίζει ο Νίκος Καρανίκας.

«Ειναι προφανές ότι δεν κάνω κριτική στη κόρη του Μητσοτάκη που όπως κάθε νέο παιδί θέλει να σπουδάσει και η οικογένειά της έχει την οικονομική δυνατότητα να την στείλει στο εξωτερικό, αλλά στον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη που την ίδια ώρα στερεί τη δυνατότητα σπουδών σε 40.000 μαθητές, για να τους δώσει πελατεία στα κολέγια. Είναι χυδαία πολιτική επιλογή του», επισημαίνει ακόμη.

«Και για να τελειώνει το παραμύθι, δεν είμαι σύμβουλος του κ. Τσίπρα και εκφράζω τις προσωπικές μου απόψεις. Είτε αυτές είναι σωστές, είτε είναι λάθος», καταλήγει ο Νίκος Καρανίκας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top