Τσίπρας: Η κυβέρνηση είναι εξαιρετικά ικανή στο να διευρύνει τις ανισότητες

«Αλλά ανίκανη να σβήσει μια φωτιά»

Αλέξης Τσίπρας

Επίθεση στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπολύει ο Αλέξης Τσίπρας με ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο twitter.

«30.000 εισακτέοι λιγότεροι στα ΑΕΙ. 120.000 εκτός μαζικού αθλητισμού. 83.000 παιδιά -1 στα 3!- εκτός παιδικών σταθμών», γράφει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Τσίπρας: Πάνω από 1.200.000 στρέμματα καμένα

Και συνεχίζει: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ανίκανη να σβήσει μια φωτιά, αλλά εξαιρετικά ικανή να διευρύνει τις ανισότητες και να υπονομεύει το δημόσιο συμφέρον έναντι των ιδιωτικών».

Απάντηση από Οικονόμου: Μετατρέπει τους αριθμούς σε εργαλείο διαστρέβλωσης

Απάντηση από Οικονόμου: Μετατρέπει τους αριθμούς σε εργαλείο διαστρέβλωσης

Σε αιχμηρό τόνο απάντησε στην επίθεση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ο Γιάννης Οικονόμου.

«Οι αριθμοί για τον κ. Τσίπρα ήταν πάντοτε εργαλείο διαστρέβλωσης της πραγματικότητας.  Πριν ακόμη ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής, ως μελλοντολόγος ανακοινώνει αριθμούς για το πόσα παιδιά δεν θα μπουν στο Πανεπιστήμιο. Και την ίδια στιγμή απαξιώνει ευθέως τα Δημόσια ΙΕΚ στα οποία θα μπορούν να έχουν δωρεάν πρόσβαση και επαγγελματική κατάρτιση υψηλού επίπεδου όσοι το επιθυμούν», σημειώνει ο κ. Οικονόμου και συνεχίζει:

Εμπρησμό για τη φωτιά στην Κάρυστο «δείχνει» ο Οικονόμου

«Για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς οι αριθμοί ξανά τον διαψεύδουν. Από 155.684 vouchers το 2019 έχουμε 167.031 το 2021. Ο κ.Τσίπρας ή δεν γνωρίζει ή αποκρύπτει ότι καμία αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα για βρεφικούς, βρεφονηπιακούς  παιδικούς σταθμούς και δομές για παιδιά με αναπηρία δεν απορρίφθηκε.  Αδιαφορεί για την ανάγκη αναδιοργάνωσης των προγραμμάτων μαζικού αθλητισμού με κανόνες και διαφάνεια για να μπορούν ακόμη περισσότεροι να συμμετέχουν και κυρίως να αθλούνται πραγματικά».

«Για την κυβέρνηση το δημόσιο υπάρχει για να προάγει το καλό των πολιτών για αυτό και με στοχευμένες πολιτικές εκπληρώνουμε την υποχρέωση της πολιτείας να παρέχει σε κάθε παιδί, σε κάθε νέα και νέο που το επιθυμεί ό,τι χρειάζονται για την ευημερία και την προκοπή τους», καταλήγει ο κ. Οικονόμου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top