Χαρδαλιάς για Μάτι: Δε θα ξεχάσει κανείς όσα χρόνια κι αν περάσουν

Συγκίνηση στο μνημόσυνο για τα 3 χρόνια από την τραγωδία

Υπό έντονο κλίμα συγκίνησης και συναισθηματικής φόρτισης έγινε σήμερα το μνημόσυνο για τα τρία χρόνια από την φονική πυρκαγιά στο Μάτι, στις 23 Ιουλίου 2018.

Η επιμνημόσυνη δέηση πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Κόκκινο Λιμανάκι και το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου, ο δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου Ευάγγελος Μπουρνούς.

Φωτιά Μάτι: Τρία χρονιά μετά οι κάτοικοι μετρούν ακόμα τις πληγές τους

«Τρία χρόνια μετά και κανείς δεν έχει ξεχάσει. Όσα χρόνια και να περάσουν κανείς δεν θα ξεχάσει πόσο άδικα χάθηκαν αυτοί οι 102 συνάνθρωποί μας. Χάθηκαν αλλά είναι εδώ, οι ψυχές τους, η μνήμη τους, η παρακαταθήκη τους μας οδηγεί. Δουλεύουμε κάθε μέρα για να προσπαθήσουμε να θωρακίσουμε τη χώρα μας και να μην έχουμε ποτέ μα ποτέ ξανά, ένα νέο Μάτι. Ο Θεός να αναπαύσει τις ψυχές τους», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

«Συνεχίζουμε κάτω από δύσκολες συνθήκες, συνθήκες που δεν αφορούν τη χώρα μας, συνθήκες που αφορούν όλο τον κόσμο, με μια κλιματική αλλαγή η οποία είναι εδώ, και με την ανάγκη οι αρρυθμίες και οι παθογένειες δεκαετιών όσο πιο γρήγορα σε πνεύμα συνεργασίας και συνεννόησης να προχωρήσουμε για να μπορέσουμε να θωρακίσουμε τη χώρα και οι συνάνθρωποί μας, οι Έλληνες και να νιώθουν και να είναι ασφαλείς», πρόσθεσε.

«Οφείλουμε να τιμούμε τη μνήμη των νεκρών, οφείλουμε να κάνουμε κάθετι που περνάει από το χέρι μας ώστε να δικαιωθούν οι ψυχές τους και οι οικογένειές τους», δήλωσε η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Ραφήνας- Πικερμίου, Βαγγέλης Μπουρνούς, τόνισε ότι τρία χρόνια μετά, τίποτα δεν έχει διαγραφεί από τη μνήμη: «Είμαστε εδώ να δώσουμε μέχρι τέλους τον αγώνα να ξαναγυρίσουν οι άνθρωποι στις εστίες τους, να αποκατασταθεί η ζωή τους χωρίς να ξεχνάμε τις 102 ψυχές που θυσιάστηκαν στο βωμό ενός κράτους που δεν υπήρχε πριν από αυτή την περίοδο».

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top