Πέτσας στο Star για εμβολιασμούς 15 - 17 ετών: Ραντεβού μέσω παιδιάτρων

Το σχέδιο της κυβέρνησης για επιτάχυνση των εμβολιασμών-«Κλειδιά» 82 Δήμοι

Στο σχέδιο της κυβέρνησης για επιτάχυνση των εμβολιασμών αναφέρθηκε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και τη Μάρα Ζαχαρέα, ενώ προανήγγειλε ότι το κλείσιμο των ραντεβού για εμβολιασμούς των εφήβων 15 - 17 ετών θα γίνεται μέσω των παιδιάτρων.           

Εμβολιασμοί: Τη συμβολή της Εκκλησίας ζήτησε ο Πέτσας από Ιερώνυμο 

«Ενώνουμε δυνάμεις, με την Εκκλησία, την Αυτοδιοίκηση, με επιστημονικούς φορείς, ιατρικούς και πολιτιστικούς συλλόγους,» τόνισε ο κ. Πέτσας.   

Η προσπάθεια θα ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα από την Ευρυτανία ενώ ήδη έχουν εντοπισθεί «κομβικές περιοχές» βάσει των ποσοστών εμβολιασμού, κάνοντας λόγο για 82 Δήμους  στους οποίους  θα στοχεύσει η κυβέρνηση για την αναστροφή της στάσης κατά του εμβολιασμού.

Εμβολιασμοί: Influencers και ιερείς ζητά να «επιστρατευθούν» η κυβέρνηση    

«Η καμπάνια θα ξεκινήσει με συνεχείς επικοινωνίες οι οποίες έχουν ήδη ξεκινήσει από τις προηγούμενες ημέρες και με επιτόπιες επισκέψει αρμοδίων παραγόντων» τόνισε ο κ. Πέτσας.  

«Η αλήθεια θα κερδίσει τις θεωρίες συνομωσίας για τον εμβολιασμό»  

Όπως ανέφερε επίσης σχετικά με το ποιες είναι οι πιο «δύσκολες» κατηγορίες πολιτών για να αλλάξουν γνώμη σχετικά με τον εμβολιασμό, εκτός από ορισμένους  μεγαλύτερης ηλικίας πολίτες, υπάρχουν και «εκείνοι που θεωρούν ότι είναι άτρωτοι». Ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών εξέφρασε όμως τη βεβαιότητά του ότι «η αλήθεια είναι τελικά εκείνη που κερδίζει τις θεωρίες συνομωσίας».  

Ο κ. Πέτσας αρνήθηκε πάντως ότι επικρατεί διχασμός στην κοινωνία σχετικά με το θέμα του εμβολιασμού. «Δεν υπάρχει κανένας διχασμός. Αυτό που χρειάζεται να πούμε είναι ότι όποιος έχει εμβολιαστεί επιστρέφει στην κανονικότητα» ανέφερε και προειδοποίησε: «Πρέπει να είμαστε έτοιμοι στο τέλος του Αυγούστου. Μην περιμένουμε το φθινόπωρο». 

Κλειστοί χώροι μόνο για εμβολιασμένους;   

Σχετικά με το αν η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να χρησιμοποιούν του κλειστούς χώρους μόνο οι εμβολιασμένοι, ο Αναπληρωτής Υπουργός απάντησε: «Το επεξεργάζεται η επιτροπή των ειδικών, η κυβέρνηση είναι έτοιμοι για αυτό και αν χρειαστεί θα το κάνουμε» 

Άνοιγμα πλατφόρμας 15 - 17 ετών: Από τους παιδίατρους το κλείσιμο των ραντεβού     

Για το άνοιγμα της πλατφόρμας εμβολιασμού 15- 17 ετών ο κ. Πέτσας παρέπεμψε μεν στις επίσημες ανακοινώσεις που θα γίνουν αλλά ανακοίνωσε ότι «οι παιδίατροι είναι κάποιοι που εμπιστεύεται η ελληνική κοινωνία», αφήνοντας να εννοηθεί ότι μέσω αυτών θα κλείνονται τα ραντεβού.  Υπενθύμισε στο ίδιο σημείο ότι «για να γράψεις το παιδί σου στο σχολείο πρέπει να παρουσιάζεις μια καρτέλα από εμβόλια».           
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top