Μια διαφορετική συνέντευξη Μητσοτάκη στα παιδιά της Atraktos Kids

Τι απάντησε ο πρωθυπουργός για τη μητέρα του και τι ήθελε να γίνει μικρός

Στα ερωτήματα παιδιών της Atraktos Kids, μιας πρωτοβουλίας της οργάνωσης της Ατράκτου ( Μη Κερδοσκοπικής Πρωτοβουλίας που έχει σκοπό να προωθήσει θετικά πρότυπα), απάντησε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε μία διαφορετική συνέντευξη.

 

Μητσοτάκης συνέντευξη σε παιδιά της Atraktos Kids

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη με τα παιδιά της Atraktos Kids 

Μητσοτάκης: Η συγκινητική φωτογραφία με την κόρη του Δάφνη 

Η συζήτηση με τους μικρούς δημοσιογράφους, στο πλαίσιο της εκπομπής επαγγελματικού και κοινωνικού προσανατολισμού «Μεγάλες Κουβέντες», περιστράφηκε γύρω για τα παιδικά του χρόνια, τις ανησυχίες του, τις απαιτήσεις της καθημερινότητάς του, τι θέλει να κάνει μετά το τέλος της πανδημίας αλλά και τι θα έκανε αν είχε τη δύναμη ενός υπερήρωα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποκάλυψε κατ’ αρχήν  ότι ήταν μικρός ήθελε να παίζει ποδόσφαιρο και να φτιάχνει συναρμολογούμενα αεροπλανάκια! 
 
Όσον αφορά τον… επαγγελματικό του προσανατολισμό,  απάντησε στον μικρό Φίλιππο ότι ήθελε να γίνει «οδηγός τραίνου, μετά πιλότος, μετά γιατρός και Πρωθυπουργός…». 
 
Για το αν του έλειπε ο πατέρας του δήλωσε: «Ναι μου έλειπε πολύ γιατί ο μπαμπάς μου δούλευε πάρα πολύ όταν ήμουν μικρός, δεν τον έβλεπα πολύ, αλλά πρέπει να σου πω ότι και τον λίγο χρόνο που με έβλεπε ήταν ένας εξαιρετικός μπαμπάς. Οπότε, ναι, μου έλειπε πολύ όταν μεγάλωνα».

Οι τσακωμοί με όσους έλεγαν άσχημα λόγια για τον πατέρα του και ο θαυμασμός για τη μητέρα του   

Ο κ. Μητσοτάκης απάντησε μάλιστα και στο αν είχε ακούσει όταν ήταν παιδί να λένε οι άλλοι άσχημα λόγια για τον πατέρα του, λόγω των πολιτικών και αν είχε τσακωθεί ποτέ στο σχολείο γι’ αυτό το θέμα: «Βέβαια. Και είχα ακούσει να λένε άσχημα πράγματα και είχα τσακωθεί στο σχολείο. Και πρέπει να σου πω ότι όταν μεγάλωνα, αισθανόμουν άσχημα όταν έλεγαν άσχημα πράγματα για τον πατέρα μου. Φαντάζομαι ότι κι εσύ το ίδιο θα αισθανόσουν. Νομίζω ότι όλα τα παιδιά αισθάνονται τα ίδια πράγματα αν ακούν να λένε κάτι άσχημο για τον μπαμπά τους. Απλά επειδή εμένα ο μπαμπάς μου ήταν στην πολιτική και ήταν γνωστό πρόσωπο ήταν λογικό να προκαλεί τέτοιου είδους αντιδράσεις από άλλα παιδιά».

Κωνσταντίνος Μητσοτάκης: Παρακολούθησε τον αγώνα της Σάκκαρη στο Παρίσι
 

Μίλησε επίσης για τη μεγάλη αδυναμία στη μητέρα του και τι θαύμαζε  περισσότερο σε εκείνη. «Ήταν πολύ καλή μαγείρισσα, αλλά η μαμά μου, για να καταλάβεις εγώ είχα τρεις μεγάλες αδερφές, οπότε όταν γεννήθηκα εγώ που ήμουν το πρώτο και το μόνο αγόρι στην οικογένεια κατάλαβες ότι η μαμά μου χάρηκε πάρα πολύ. Και είχαμε μία πολύ στενή σχέση. Ήταν ένας πάρα πολύ ζεστός και καλός άνθρωπος» δήλωσε ο πρωθυπουργός. 
 
Ο κ. Μητσοάκης αναφέρθηκε και στις δουλειές που είχε κάνει πριν ασχοληθεί με την πολιτική. «Δούλευα για δέκα χρόνια. Δούλευα σε τράπεζα, δούλευα σε μία εταιρεία που έδινε συμβουλές σε άλλες εταιρείες. Δούλευα 10 χρόνια πριν μπω στην πολιτική και πριν γίνω Πρωθυπουργός, αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάς, δεν ξεκινάει κάνει την πολιτική για να γίνει Πρωθυπουργός. Όπως σου είπα, πρώτα εκλέχθηκα βουλευτής για αρκετά χρόνια, μετά έγινα Υπουργός και μετά έγινα Πρωθυπουργός επειδή κέρδισε το κόμμα του οποίου είμαι επικεφαλής, η Νέα Δημοκρατία, τις τελευταίες εκλογές» δήλωσε στην Κρυσταλλία και τον Φίλιππο. 
 
Αναφέρθηκε ακόμα στις σπουδές του.  «Έχω σπουδάσει Ιστορία και Πολιτικές Επιστήμες. Πολιτικές Επιστήμες είναι η επιστήμη που ασχολείται με την πολιτική. Και έχω σπουδάσει, επίσης, ένα πτυχίο που λέγεται Διοίκηση Επιχειρήσεων, πώς θα γίνεις, δηλαδή, ουσιαστικά ένας καλός μάνατζερ ή επιχειρηματίας».

To priceless αίτημα των παιδιών της Σαμοθράκης στον Μητσοτάκη
 

Όσον αφορά το αν έχει πει ποτέ  «δεν μπορώ, κουράστηκα, θέλω να τα παρατήσω», αποκάλυψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης:

«Νομίζω ότι όλοι το λένε αυτό. Όλοι έχουμε δύσκολες μέρες, όλοι έχουμε μέρες που λέμε «δεν αντέχουμε, κουραστήκαμε». Δεν είχα σκεφτεί ποτέ να τα παρατήσω για να είμαι ειλικρινής, γιατί είμαι αρκετά πεισματάρης, αλλά σίγουρα έχω περάσει και εγώ στη δουλειά μου, ειδικά τον τελευταίο χρόνο με την πανδημία, πολύ δύσκολες μέρες, που γυρνούσα σπίτι πολύ κουρασμένος, απογοητευμένος, στεναχωρημένος και έλεγα «πω, πω, πώς θα τα βγάλουμε πέρα όλα αυτά;»». 

Μητσοτάκης casual Atraktos Kids

Ο πρωθυπουργός με πιο casual εμφάνιση από τη συνηθσμένη στα συνέντευξη στα παιδιά της Atraktos Kids   

Τι είπε ο πρωθυπουργός στα παιδιά για τον κορωνοϊό και τις δύσκολες αποφάσεις  

Όσον αφορά το ποια ήταν η πιο δύσκολη απόφαση που έπρεπε να πάρει ως Πρωθυπουργό, απάντησε:

 «Νομίζω η πιο δύσκολη απόφαση που πήρα ήταν όταν έπρεπε να τα κλείσουμε όλα για τον κορονοϊό. Καταλαβαίνεις πόσο δύσκολο είναι να πρέπει να σταματήσουν στη χώρα να λειτουργούν τα καταστήματα, οι επιχειρήσεις, να μείνει ο κόσμος στο σπίτι του. Αυτή ήταν η πιο δύσκολη απόφαση που έπρεπε να πάρω».

Για το ζήτημα επίσης του κορωνοϊού πρόσθεσε:  

«Τα πήγαμε συνολικά καλά, βέβαια σε μία τέτοια μεγάλη κρίση, δυστυχώς, υπήρχαν πολλοί άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους και αυτό είναι κάτι που μας στεναχωρεί όλους πάρα πολύ. Αλλά πιστεύω ότι σαν χώρα τα πήγαμε καλά. Και τα πήγαμε καλά ακριβώς, όπως είπες, επειδή τηρήσαμε τους κανόνες. Γιατί τους κανόνες τους έβαλαν κάποιοι άνθρωποι οι οποίοι ήξεραν καλύτερα τι έπρεπε να κάνουμε, όχι εμείς οι πολιτικοί αλλά οι ειδικοί, οι γιατροί, οι επιστήμονές μας. Αυτοί μας έμαθαν πράγματα τα οποία και εμείς δεν ξέραμε, πώς να κάνουμε τον ιό να μην μας ακουμπάει, να προστατευτούμε από τον ιό. Και επειδή σχεδόν όλοι πιστεύω τηρήσαμε αυτούς τους κανόνες, γι’ αυτό νομίζω ότι πήγαμε καλά».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top