Πυρά Τσίπρα σε ΝΔ και Μητσοτάκη μετά την αντιπαράθεση στη Βουλή με Τασούλα

Ο πρόεδρος της Βουλής δεν του επέτρεψε να μιλήσει εκτός διαδικασίας

Η αντιπαράθεση Τσίπρα- Τασούλα σήμερα στη Βουλή

Πυρά κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Κωνσταντίνου Τασούλα εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας, μετά τη σφοδρή αντιπαράθεση που είχαν στη Βουλή ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ο πρόεδρος της Βουλής, όταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να μιλήσει εκτός διαδικασίας και ο Κ. Τασούλας δεν του έδωσε τον λόγο.

Τσίπρας: Σύντομα ο κόσμος της εργασίας θα δώσει ρεπό στον κ. Μητσοτάκη

«Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Τασούλας επιχείρησαν σήμερα με τρόπο πρωτοφανή για τα κοινοβουλευτικά δεδομένα να φιμώσουν μια ισχυρή αλήθεια! Ότι ΝΔ είναι κόμμα χρεοκοπημένο, ο κ. Μητσοτάκης στρατηγικός κακοπληρωτής και ζει σε βάρος του Έλληνα φορολογούμενου. Η αλήθεια όμως όσο και αν επιχειρείται να φιμωθεί ακόμα και στον ναό της δημοκρατίας δεν μπορεί να φιμωθεί. Είναι πάντοτε ισχυρή!» είπε ο Αλέξης Τσίπρας. 

O Aλέξης Τσίπρας σήμερα στη Βουλή- φωτογραφία Eurokinissi

O Aλέξης Τσίπρας σήμερα στη Βουλή- φωτογραφία Eurokinissi

«Και το μείζον ζήτημα σήμερα είναι το γεγονός ότι ο ισολογισμός που βγήκε στη δημοσιότητα για τη ΝΔ αποτελεί μνημείο αναξιοπιστίας και διαχειριστικής ανικανότητας για τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη. Το κόμμα του κάθε χρόνο φεσώνει τον ελληνικό λαό και τον φορολογούμενο κατά 30 εκατ. ευρώ! Στα πέντε αυτά χρόνια που είναι πρόεδρος της ΝΔ, το συνολικό ύψος έχει φτάσει τα 128 εκατ. ευρώ στον Έλληνα φορολογούμενο. Όταν πριν πέντε χρόνια είχε υποσχεθεί ότι θα βάλει τάξη στα οικονομικά του κόμματός του. Όταν όμως ένας Πρωθυπουργός δεν μπορεί να βάλει τάξη στα οικονομικά του κόμματός του, πώς θα βάλει τάξη στην οικονομία της χώρας; Η ΝΔ έχει μια μακρά παράδοση χρεοκοπίας στη πολιτική της και για τη χώρα και για το ίδιο το κόμμα. Υπάρχει λοιπόν μείζον ζήτημα ισονομίας. Ένας ελεύθερος επαγγελματίας, μια επιχείρηση με χρέη ύψους 50.000 ευρώ κλείνουν, δεν έχουν φορολογική ενημερότητα ούτε ασφαλιστική, κατάσχεται η περιουσία τους. Όμως το κόμμα της ΝΔ μπορεί να λειτουργεί και όχι μόνο αυτό, θα παίρνει την κρατική χρηματοδότηση και να τα βάζει στο ιδιωτικό ταμείο χωρίς να αποπληρώνει το χρέος της»

Κατέληξε λέγοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε σήμερα πρόταση νόμου που ορίζει ότι τα υπερχρεωμένα κόμματα, οφείλουν να καταβάλουν 75% κρατικής χρηματοδότησης για να αποπληρώνουν τα χρέη τους, καθώς και οι βουλευτές αυτών των κομμάτων να έχουν υποχρέωση να καταβάλλουν 40% της αποζημίωσης που παίρνουν δημόσιο χρήμα για να αποπληρώνουν τα χρέη τους. «Δεν μπορεί σε αυτό τον τόπο μια ζωή ο φορολογούμενος να πληρώνει και κάποιοι άλλοι να πίνουν εις υγείαν των κορόιδων» είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

O Κωνσταντίνος Τασούλας σήμερα στη Βουλή- φωτογραφία Eurokinissi

O Κωνσταντίνος Τασούλας σήμερα στη Βουλή- φωτογραφία Eurokinissi

Τσίπρας – Τασούλας: Η σφοδρή αντιπαράθεση στη Βουλή

Σε έντονο διαπληκτισμό ήρθαν Αλέξης Τσίπρας και Κωνσταντίνος Τασούλας όταν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέλησε να πάρει τον λόγο μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης των επίκαιρων ερωτήσεων. Ωστόσο, ο πρόεδρος της Βουλής αρνήθηκε, καθώς, όπως είπε, αυτό δεν προβλέπεται στη διάρκεια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, όπως είναι η συζήτηση επίκαιρων ερωτήσεων. 

«Σας καλώ να σταθείτε στο ύψος σας ως πρόεδρος της Βουλής και όχι ως πρόεδρος που δέχεστε σκονάκια από συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ. Ποιο είναι το άρθρο που δε μου επιτρέπει να μιλήσω ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ως πρώην πρωθυπουργός και αρχηγός της κοινοβουλευτικής ομάδας; Να σκεφτείτε καλά πριν επιχειρήσετε να φιμώστε τη φωνή της αντιπολίτευσης στον ναό της Δημοκρατίας, όπως έχει επιχειρήσει η παράταξή σας τα τελευταία 2 χρόνια να φιμώσει κάθε αντίθετη άποψη», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Το άρθρο του Κανονισμού της Βουλής που μιλάει για τις επίκαιρες ερωτήσεις δε μιλά για δυνατότητα παρέμβασης πολιτικών αρχηγών. Η Ολομέλεια δε θα γίνει μονόλογος κοινοβουλευτικής ομάδας και επειδή δεν επιτρέπονται μονόλογοι και μονόπρακτα, διακόπτω τη συνεδρίαση και περιμένω πρότασή σας για τροποποίηση του κανονισμού της Βουλής», επεσήμανε ο πρόεδρος της Βουλής.

Ο Αλέξης Τσίπρας, φανερά εκνευρισμένος, ανέφερε ότι «Θα λογοδοτήσετε γι’ αυτό που κάνατε σήμερα», ενώ ο κ. Τασούλας απάντησε ότι «Δε θα μετατρέψουμε τη Βουλή σε αχρείαστο σκηνικό πολιτικού ακτιβισμού».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top