Opinion Poll: Προηγείται με διαφορά 17,4% η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου

Πατάει «γκάζι» με 17 νομοσχέδια η κυβέρνηση 

Διαφορά που «αγγίζει» τις 17,5 ποσοστιαίες μονάδες μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ κατέγραψε νέα έρευνα, την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε από τους υπουργούς του να πατήσουν «γκάζι» όσο η χώρα βαδίζει προς την έξοδο από την πανδημία. 

Δένδιας - Τσαβoύσογλου: Το παρασκήνιο της συνάντησης

Διεύρυνε, σε σχέση με τον Απρίλιο, τη διαφορά της από το ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ, η οποία προηγείται με 37,3% έναντι 19,9% του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ακολουθούν με 6,7% το Κίνημμα Αλλαγής, 5,3% το ΚΚΕ, 4,2% η Ελληνική Λύση, 3,1% το Μέρα25. 

Πατάει «γκάζι» με 17 νομοσχέδια η κυβέρνηση 

Η κυβέρνηση ξεδιπλώνει τον σχεδιασμό της για την «επόμενη ημέρα», κάνοντας αρχή με 17 νομοσχέδια. Ξεχωρίζει η προκήρυξη για τις Ομάδες Προστασίας που θα αναλάβουν τη φύλαξη των Πανεπιστημίων. 

Προσλήψεις 400 ειδικών φρουρών για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία

«H προστασία των πανεπιστημίων μέσω της δημιουργίας αυτών των Ομάδων, σε συνεννόηση πάντα με τις διοικήσεις των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων αποτέλεσε μία κεντρική δέσμευση της κυβέρνησης... Σας καλώ να υποδεχτούμε το καλοκαίρι με κάτι που αυτή η κυβέρνηση ξέρει να κάνει πολύ καλά: να σχεδιάζει, να εργάζεται μεθοδικά και να φέρνει αποτελέσματα» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Νέες θετικές προβλέψεις για την οικονομία

Ο ΟΟΣΑ αναθεώρησε τις προβλέψεις του για την Ελλάδα, ανεβάζοντας τον πήχη στο 3,8% για τη φετινή ανάπτυξη και στο 5% για το 2022. 

Ως «κλειδί» για την ανασύνταξη επιχειρήσεων - νοικοκυριών χαρακτηρίζεται ο νέος Εξωδικαστικός, που παρέχει τη δυνατότητα εξόφλησης χρεών προς το Δημόσιο ως και σε 240 δόσεις, ενώ για εξασφαλισμένα δάνεια σε τράπεζες, οι δόσεις φτάνουν στις 420. 

Αντιδράσεις για την επίσκεψη Τσαβούσογλου

Με αιχμηρά σχόλια αντέδρασε η αντιπολίτευση στην επίσκεψη Τσαβούσογλου. «Η συνάντηση δεν οδήγησε σε κανένα ουσιαστικό πρακτικό αποτέλεσμα, έμεινε στις διακηρύξεις προθέσεων» υποστήρισε το ΚΙΝΑΛ.

«Οι αβρότητες στη διάρκεια των δηλώσεων είναι στην πραγματικότητα χωρίς αντίκρισμα» είπε το ΚΚΕ ενώ η Ελληνική Λύση σημείωσε «Η κυβέρνηση θεωρεί επιτυχία το ότι ο Τσαβούσογλου δεν ζήτησε την Άρτα και τα Γιάννενα».

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top