Κορωνοϊός: Πέθανε ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Θεόδωρος Κατσανέβας

Νοσηλευόταν διασωληνωμένος

Πέθανε ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρος Κατσανέβας.

«Έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 74 ετών ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρος Κατσανέβας.

Ο βουλευτής έδινε τη δική του μάχη να κρατηθεί στη ζωή, νοσηλευόμενος διασωληνωμένος στο «Σισμανόγλειο» νοσοκομείο αφού είχε νοσήσει από κορωνοϊό.

Ο Θεόδωρος Κατσανέβας με την έντονη αντιδικτατορική δράση ήταν ένα από τα ιδρυτικά μέλη του ΠΑΣΟΚ. Είχε παντρευτεί την κόρη του Ανδρέα Παπανδρέου, Σοφία με την οποία απέκτησαν δύο παιδιά, όμως χώρισαν το 2000. Αργότερα νυμφεύθηκε με τη Γεωργία Τσέτσου, με την οποία απέκτησε μία κόρη.

Από τον Μάιο του 2013 υπήρξε πρόεδρος του κόμματος Δραχμή, Ελληνική Δημοκρατική Κίνηση Πέντε Αστέρων.

Ποιος ήταν ο Θεόδωρος Κατσανέβας

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1947 και σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Warwick της Βρετανίας λαμβάνοντας Μ.Α. στις Εργασιακές Σχέσεις και στο London School of Economics λαμβάνοντας διδακτορικό δίπλωμα στην Οικονομική της Εργασίας.

Κατά τη διάρκεια της δικτατορίας συμμετείχε στην αντιστασιακή οργάνωση ΔΕΑ και στο ΠΑΚ Αγγλίας ενώ μετά την πτώση της Χούντας συμμετείχε στην ίδρυση του ΠΑΣΟΚ. 

Το 1981 συμμετείχε στη συγγραφή του κυβερνητικού προγράμματος του ΠΑΣΟΚ για τα κοινωνικά θέματα ενώ τον ίδιο χρόνο διορίστηκε πρόεδρος του ΟΑΕΔ, θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι το 1985, οπότε και διορίστηκε διοικητής του Ι.Κ.Α..

Το 1987 εξελέγη μέλος του εκτελεστικού γραφείου του ΠΑΣΟΚ, διατηρώντας παράλληλα την ιδιότητά του ως μέλους της κεντρικής επιτροπής του κόμματος.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top