Σχολεία: Υποχρεωτικά self test και σε καθαρίστριες – εργαζόμενους κυλικείων

Για voucher: Δεν υπάρχει περίπτωση να μην το πάρει δικαιούχος

Στην πλατφόρμα για το self testing προστίθενται στο εξής και οι καθαρίστριες στα σχολεία, αλλά και οι υπάλληλοι των κυλικείων.

Αυτό ξεκαθάρισε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, μιλώντας στον ΑΝΤ1, όπου σημείωσε ότι «όλοι όσοι εργάζονται στο εκπαιδευτικό σύστημα θα πρέπει να κάνουν τεστ».

Παράλληλα ο κ. Γεωργαντάς σημείωσε πως διορθώθηκε μια αστοχία με τους μαθητές, που είναι άνω των 18 ετών, και το σύστημα δεν μπορούσε να τους «διαβάσει».

Υπενθυμίζεται ότι καθηγητές, μαθητές, αλλά και οι 2 παραπάνω κατηγορίες που προστέθηκαν, πρέπει να κάνουν τεστ δύο φορές την εβδομάδα και να το δηλώνουν στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr.

Voucher 200 ευρώ: Τι να κάνετε αν έχετε πρόβλημα στην υποβολή αίτησης   

Ο κ. Γεωργαντάς αναφέρθηκε και στο πρόβλημα, που δημιουργήθηκε με πολλές αιτήσεις για το voucher των 200 ευρώ σε μαθητές και φοιτητές.

Όσοι είναι δικαιούχοι και δεν έχουν πρόβλημα προθεσμίας», θα λάβουν το voucher είπε σχετικά με τα προβλήματα που εντοπίστηκαν και διαβεβαίωσε πως, «δεν υπάρχει περίπτωση  να είσαι δικαιούχος και να μη σου δοθεί».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι δικαιούχοι είναι 560.000 παιδιά και φοιτητές.

Τι γίνεται αν το self-test είναι αρνητικό 

Για τους μαθητές, θα εκδίδεται σχολική κάρτα μέσω της πλατφόρμας https://self-testing.gov.gr. Οι μαθητές θα φέρουν τη σχολική κάρτα μονίμως μαζί τους. Θα επιδεικνύουν την εκάστοτε κάρτα στους εκπαιδευτικούς την πρώτη ώρα της Δευτέρας και της Πέμπτης.    

Για τους εκπαιδευτικούς, τις καθαρίστριες και τους εργαζόμενους σε κυλικεία, θα εκδίδεται η δήλωση αρνητικού αποτελέσματος μέσω της πλατφόρμας https://self-testing.gov.gr.

Σε περίπτωση που δεν υπάρχει πρόσβαση σε εκτυπωτή, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί θα μπορούν να γράφουν μια χειρόγραφη δήλωση που θα περιέχει τα ίδια στοιχεία με τη σχολική κάρτα / δήλωση αρνητικού αποτελέσματος.    

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top