Καταγγελίες Κοντονή: Καλείται να δώσει στοιχεία στις εισαγγελικές αρχές

Είχε μιλήσει για σκοπιμότητες πίσω από τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα

Δείτε στο βίντεο τα όσα είχε υποστηρίξει ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, σε τηλεοπτική εκπομπή- ρεπορτάζ κεντρικού δελτίου ειδήσεων Star 5/3/21

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, θα κληθεί να καταθέσει τις επόμενες ημέρες ενώπιον των εισαγγελικών αρχών, σχετικά με όσα έχει δηλώσει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε μετατρέψει σκόπιμα σε πλημμέλημα από κακούργημα τη δωροδοκία, ώστε να ωφεληθούν κάποιοι από τη μετατροπή του αδικήματος της δωροδοκίας από κακούργημα σε πλημμέλημα.

ΝΔ: Βαρύτατες οι καταγγελίες Κοντονή για τη μετατροπή της δωροδοκίας

Η Εισαγγελία Εφετών ανασύρει από το αρχείο τη δικογραφία και έτσι ξεκινά νέα έρευνα με αντικείμενο τις δηλώσεις του πρώην υπουργού. Ο κ. Κοντονής είχε ισχυριστεί ότι δολίως από την πλευρά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ επισπεύσθηκε η επικύρωση του νέου Ποινικού Κώδικα ώστε να ωφεληθούν συγκεκριμένοι κατηγορούμενοι από τη μετατροπή της δωροδοκίας σε πλημμέλημα. Έτσι ο Σταύρος Κοντονής θα βρεθεί ενώπιον του Εισαγγελέα, να δώσει στοιχεία ως μάρτυρας για τα όσα έχει υποστηρίξει.

Εκτός ΣΥΡΙΖΑ ο Σταύρος Κοντονής

Η πρώτη έρευνα που είχε γίνει με αφορμή τις επίμαχες δηλώσεις του πρώην υπουργού είχε τεθεί στο αρχείο, καθώς δεν είχε προκύψει εύρημα ποινικά αξιοποιήσιμο, αρχειοθέτηση στην οποία είχε συναινέσει και ο αρμόδιος εισαγγελέας Εφετών. Ο κ. Κοντονής δεν είχε κληθεί να καταθέσει σε εκείνη τη φάση.

Παραίτηση Κοντονή από την ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ με αιχμές για Τσίπρα

Η υπόθεση ήρθε στο προσκήνιο μετά από νέες δηλώσεις του κ. Κοντονή, ο οποίος προ ολίγων ημερών σε τηλεοπτική εκπομπή επανήλθε στο θέμα, αναφέροντας πως για τη μετατροπή του ποινικού χαρακτηρισμού της δωροδοκίας «άλλαξε δολίως διάταξη κειμένου». Είπε επίσης ότι «υπήρξε σκοπιμότητα, το λέω ευθέως έτσι ώστε κάποιες δίκες να οδηγηθούν στο αρχείο προεκλογικά. Έχω υπόψιν μου συγκεκριμένες υποθέσεις και αν με καλέσει οποιαδήποτε δημόσια αρχή ή η Δικαιοσύνη, είμαι έτοιμος να καταθέσω. Εάν κληθώ, θα τα πω αυτά τα οποία γνωρίζω, θα τα καταθέσω» είχε πει ο κ. Κοντονής.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top