Κικίλιας: Κάνουμε αγώνα αντοχής – Το ΕΣΥ θα αντέξει

«Φαίνεται πια στον ορίζοντα η τελική υγειονομική νίκη»

Το νέο εμβολιαστικό κέντρο στο Ελληνικό επισκεφθηκαν το Σάββατο 3 Απριλίου ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, και ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης

«Δεκαπέντε μήνες μετά, εξακολουθούμε να στεκόμαστε όρθιοι, παρά τις απώλειες, και να συνεχίζουμε τον αγώνα έως την τελική υγειονομική νίκη, η οποία διαφαίνεται πια στον ορίζοντα», δηλώνει ο Βασίλης Κικίλιας, σημειώνοντας πως πρόκειται για «αγώνα αντοχής και όχι αγώνα ταχύτητας».

Ο υπουργός Υγείας, σε συνέντευξή του στο reader.gr, αναγνώρισε ότι οι πολίτες είναι κουρασμένοι και πως θέλουν να επιστρέψουν και πάλι σε μια κανονική ζωή, ωστόσο είπε πως αυτό θα γίνει με επιτυχία μόνο με προσεκτική ανακατανομή δραστηριοτήτων με τήρηση όλων των μέτρων προστασίας.

Ελληνικό: Στο mega εμβολιαστικό κέντρο Κικίλιας και Πιερρακάκης

Όπως τόνισε, πρέπει όλοι να αναλογιστούμε τον αγώνα των υγειονομικών, που έχουν ξεπεράσει τα όρια τους.

Για τη συνδρομή του ιδιωτικού τομέα Υγείας στη μάχη κατά του κορωνοϊού, ο κ. Κικίλιας υπογράμμισε ότι έχουν διατεθεί υπέρ του ΕΣΥ (Εθνικού Συστήματος Υγείας) τα 3/4 των κλινών ΜΕΘ των ιδιωτικών θεραπευτηρίων, ενώ υπογραμμίζει ότι αυτή τη στιγμή η χώρα έχει 1.478 ΜΕΘ, σε όλο το φάσμα του συστήματος

Όσον αφορά τις προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, είπε ότι μέσα σε 20 μήνες έχουν γίνει πάνω από το 10.000 προσλήψεις επικουρικού προσωπικού και πάνω από 3.000 προσλήψεις μόνιμων ιατρών, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού.

Ως προς τον εμβολιασμό, σημείωσε ότι ως το τέλος Απριλίου θα έχουν γίνει 2,4 εκ. εμβολιασμοί έστω με την πρώτη δόση, ενώ ως το τέλος Μαΐου θα έχουν εμβολιαστεί όλοι οι πολίτες, που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και τον Ιούνιο ο εμβολιασμός θα προχωρήσει με τους νεότερους πολίτες.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top