Ζ. Μακρή: Θέλουμε άνοιγμα Γυμνασίων - Λυκείων στις 5 Απριλίου  

Γιατί η κυβέρνηση δίνει προτεραιότητα στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση

Προτεραιότητα του υπουργείου Παιδείας είναι το άνοιγμα των Γυμνασίων-Λυκείων, τόνισε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα  104,6 η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, σχετικά με την ιεράρχηση από πλευράς κυβέρνησης για τις τάξεις και τις εκπαιδευτικές βαθμίδες που θα επαναλειτουργήσουν.     

Κυβέρνηση: Κάθε Δευτέρα και από λίγο…  άνοιγμα 

Όπως εξήγησε  η κυρία  Μακρή  ο λόγος αυτής της προτεραιότητας είναι ότι Γυμνάσια και Λύκεια έχουν λειτουργήσει πολύ λιγότερο στη δια ζώσης εκπαίδευση ενώ ετοιμάζονται και για εξετάσεις. «Η  5η Απριλίου είναι μία ημερομηνία που και εμείς θα θέλαμε να λειτουργήσουν τα σχολεία, αλλά δεν έχει αποφασιστεί κάτι ακόμα» σημείωσε η υφυπουργός Παιδείας σε σχέση με τις αποφάσεις της Πολιτείας  για την επαναλειτουργία των σχολείω μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα, λόγω τα πανδημίας του κορωνοϊού. 

Την Τρίτη η απόφαση: Με self test και εμβόλια ανοίγουν τα σχολεία  

Σύμφωνα με την κ. Μακρή, το υπουργείο έχει παρουσιάσει συγκεκριμένο σχέδιο στην επιστημονική επιτροπή για την επιστροφή των μαθητών στα θρανία, ενώ  πρόσθεσε ότι η απόφαση των ειδικών, της Επιτροπής τω λοιμωξιολόγων, αναμένεται την Τετάρτη,  όταν και θα συνεδριάσουν. Όσον αφορά τις μικρότερες τάξεις αλλά και τα πανεπιστήμια, εξήγησε ότι ακόμη δεν υπάρχει κάποιο σχέδιο ή εισήγηση. Τόνισε δε, ότι θα κριθούν όλα αναλόγως με τα επιδημιολογικά δεδομένα.  Η κυρία Μακρή σημείωσε ακόμη ότι το self test ειναι ένα όπλο, που θα συμβάλει μαζί με τους εμβολιασμούς στο άνοιγμα. 

Πότε θα ανοίξουν τα σχολεία: Πρώτα τα Γυμνάσια - Λύκεια, μετά τα Δημοτικά  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top