Υπουργείο Άμυνας: Επίσημο ενδιαφέρον για τις αμερικανικές φρεγάτες

Μέχρι τα μέσα Μαΐου οι τελικές αποφάσεις

Το επίσημο ενδιαφέρον του για την αγορά τεσσάρων φρεγατών από τις Ηνωμένες Πολιτείες εκφράζει το ελληνικό Πεντάγωνο με επιστολή που έστειλε προς την Ουάσιγκτον. 

Είναι η λεγόμενη LOR - εκδήλωση ενδιαφέροντος - που δεν είναι δεσμευτική, αλλά αποτελεί ουσιαστικά την έναρξη της επίσημης διαδικασίας διαπραγματεύσεων. Το θέμα των φρεγατών θα είναι ένα από αυτά που θα συζητήσει ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Φλώρος με τον Αμερικανό ομόλογό του στην Ουάσιγκτον, την οποία θα επισκεφθεί μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου.

Υπογραφές για Rafale: Στην Αθήνα τη Δευτέρα η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας

Το Πολεμικό Ναυτικό έχει προϋπολογίσει τέσσερα δις ευρώ για την αγορά των τεσσάρων νέων φρεγατών, 450 εκατομμύρια ευρώ για τον εκσυγχρονισμό των τεσσάρων παλαιών φρεγατών τύπου ΜΕΚΟ, όπως και άλλα 500 εκατομμύρια ευρώ για το πλοίο «ενδιάμεσης λύσης» που θα καλύψει τις ανάγκες του Πολεμικού Ναυτικού μέχρι το 2028 που προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί η ναυπήγηση των νέων φρεγατών.  

Εφτά χώρες συνολικά διεκδικούν το πρόγραμμα και το Πολεμικό Ναυτικό αναμένεται να εισηγηθεί ποιες φρεγάτες θέλει τελικά, μέχρι το αργότερο τα μέσα Μαΐου.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top