Υπογραφές για Rafale: Στην Αθήνα τη Δευτέρα η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας

Αναμένεται και η πρότασή της για τις φρεγάτες

Στην Αθήνα αναμένεται την ερχόμενη Δευτέρα η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας, Φλοράνς Παρλί, για την υπογραφή της σύμβασης των μαχητικών Rafale

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η Καθημερινή, το απόγευμα της Πέμπτης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Έλληνα υπουργό Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο. Στο μεταξύ, αναμένεται και η πρόταση για τις φρεγάτες, που θα μεταφέρει η υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων της Γαλλίας. 

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για την απόκτηση των γαλλικών Rafale

Την περασμένη εβδομάδα, με ευρεία πλειοψηφία ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και Ελληνική Λύση, υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την απόκτηση των 18 μαχητικών αεροσκαφών Rafale. Το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ 25, με διαφορετικό σκεπτικό το κάθε ένα, καταψήφισαν το νομοσχέδιο.

Υπερψηφίστηκε από τη Βουλή η αγορά των 18 αεροσκαφών Ραφάλ 

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, κλείνοντας την συνεδρίαση, ανέφερε πως η Βουλή, με αυτή την ευρεία πλειοψηφία, «εκπέμπει ένα σαφές μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις». Ακόμη, σημείωσε πως οι συμβάσεις απόκτησης των Rafalle ήταν «άλμα», καθώς διεκπεραιώθηκαν κάτω από μια διπλή κρίση, της πανδημίας και της αυξανόμενης τουρκικής προκλητικότητας και όπως είπε, «νομίζω ότι το κάναμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top