Χριστοδουλίδης – Μπορέλ: Περισσότερες έμπρακτες ενέργειες από Τουρκία

Τον ενημέρωσε για τις επαφές με Τσαβούσογλου

Χριστοδουλίδης Μπορέλ

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στις Βρυξέλλες η συνάντηση του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Ύπατο Εκπρόσωπο Ζοζέπ Μπορέλ.

Σύμφωνα με διπλωματική πηγή, στη συνάντηση ο Ύπατος Εκπρόσωπος προέβη σε διεξοδική ενημέρωση για επαφές με τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών Τσαβούσογλου και μετέφερε την εκτίμηση της ΕΥΕΔ (Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης) για επιθυμία από πλευράς Άγκυρας για ενίσχυση των Ευρωτουρκικών Σχέσεων.

Επιπλέον, αναγνωρίστηκε η ανάγκη για πολύ περισσότερες έμπρακτες ενέργειες από Τουρκία για επιβεβαίωση προαναφερθείσας εκτίμησης. 

Όπως σημειώνεται, το αμέσως επόμενο διάστημα θα είναι καθοριστικό για εξακρίβωση των πραγματικών προθέσεων της Άγκυρας. Επιπλέον κατεγράφη ότι το Κυπριακό αποτελεί Ευρωπαϊκό πρόβλημα.

Η ΕΕ έχει θέσει ξεκάθαρα προς όλους του ενδιαφερόμενους ότι επιθυμεί να είναι παρούσα στις διεργασίες, αφού ανάμεσα σε άλλα η Κυπριακή Δημοκρατία είναι και θα συνεχίσει να είναι και μετά την λύση Κράτος Μέλος της ΕΕ.

Ζητούμενο είναι μετά τη λύση του Κυπριακού η Κυπριακή Δημοκρατία να μπορεί να είναι ένα λειτουργικό Κράτος - Μέλος της ΕΕ.

Μέσα και σε αυτό το πλαίσιο είναι εκτός συζήτησης η αλλαγή βάσης λύσης του Κυπριακού, επισημαίνει η διπλωματική πηγή.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top