Οριστική απόφαση: Αυξάνεται η θητεία στους 12 μήνες

Στους 8 μήνες για τους υπόχρεους μειωμένης θητείας

Την αύξηση της θητείας είχε προαναγγείλει ο Νίκος Παναγιωτόπουλος τον Οκτώβριο του 2020 από τη Θάσο

Στους 12 μήνες αυξάνεται η στρατιωτική θητεία, μετά από απόφαση που έλαβε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ).

Η αύξηση της θητείας στους 12 μήνες αφορά τον Στρατό Ξηράς και υπήρχε σχετική εισήγηση των Γενικών Επιτελείων. Πλέον η θητεία στον Στρατό Ξηράς (ήταν στους 9 μήνες) εξισώνεται με αυτή στο Πολεμικό Ναυτικό και την Πολεμική Αεροπορία.

Η απόφαση θα ισχύσει από την επόμενη σειρά κατάταξης, δηλαδή από τον Μάιο.

Όσον αφορά τους υπόχρεους μειωμένης θητείας (προστάτες οικογενειών, πολύτεκνοι), θα υπηρετούν πλέον 8 μήνες και όχι 6. 

Ποιοι θα υπηρετούν 9 μήνες

Με βάση την απόφαση εφαρμόζεται «διζωνικό» σύστημα και καθορίζεται διάρκεια θητείας 9 μηνών, για τους στρατιώτες που υπηρετούν σε ακριτικές μονάδες του Στρατού Ξηράς, οι οποίες είτε εδρεύουν στην περιοχή της Θράκης, είτε στα νησιά του Αιγαίου κατά μήκος της ελληνοτουρκικής θαλάσσιας οριογραμμής.

Αυξάνεται η στρατιωτική θητεία: 12 μήνες για όλους από τον Μάιο

Το ίδιο ισχύει επίσης και για τους στρατιώτες που υπηρετούν στην ΕΛΔΥΚ (Ελληνική Δύναμη Κύπρου). Σημειώνεται πως το συγκεκριμένο καθεστώς ισχύει ήδη σήμερα για τους οπλίτες, που υπηρετούν τη θητεία τους στην Π.Α (Πολεμική Αεροπορία) και το Π.Ν. (Πολεμικό Ναυτικό).

Ως προς τη θητεία των Δόκιμων Έφεδρων Αξιωματικών και των Έφεδρων Ανθυπολοχαγών του Στρατού Ξηράς, εξισώνεται με τη διάρκεια της θητείας των αντίστοιχων κατηγοριών του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας (17 μήνες αντί για 14 που ισχύει σήμερα).

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top