Σάλος για τη συμπαράσταση στον Κουφοντίνα από 15 στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

ΝΔ: Αλγεινή εντύπωση από τη στήριξη σε δολοφόνο – Να πάρει θέση ο Τσίπρας  

Σάλο προκαλεί το γεγονός ότι 15 στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ υπέγραψαν κείμενο υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα, του ισοβίτη αρχιεκτελεστή της 17Ν. 

Νέο «όχι» στον Δημήτρη Κουφοντίνα για άδεια από τις φυλακές Βόλου

Οι 15 του ΣΥΡΙΖΑ (μεταξύ άλλων οι  Πάνος Λάμπρου, Γιώργος Κυρίτσης, Αννέτα Καββαδία, Νίκος Μανιός) υποστηρίζουν ούτε λίγο ούτε πολύ ότι η κυβέρνηση κινείται με διάθεση εκδίκησης και τιμωρίας κατά του «Λουκά» της 17 Νοέμβρη, καθώς ο Δημήτρης Κουφοντίνας θα έπρεπε να μεταφερθεί στον Κορυδαλλό και όχι στις φυλακές Δομοκού.

«Όμως, όταν η ζωή ενός ανθρώπου κινδυνεύει (λόγω της απεργίας πείνας και της επιβαρυμένης υγείας του), δεν μπαίνεις στη λογική ''οφθαλμός αντί οφθαλμού'', δεν παραπέμπεις στην πράξη, δεν ισοφαρίζεις τα αδικήματα, δεν εκδικείσαι» αναφέρει το κείμενο το οποίο υπέγραψαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.     

Μετά τον σάλο και με πολλές ώρες καθυστέρηση η Κουμουνδούρου σε ανακοινωσή της λέει «ναι μεν αλλά…»:  

«Η τρομοκρατία είναι απολύτως καταδικαστέα και δεν έχει καμία θέση στη Δημοκρατία. Σε ένα σύγχρονο Ευρωπαϊκό κράτος δικαίου ο νόμος ισχύει για όλους».
 

ΝΔ: ΣΥΜΦΩΝΕΙ Ο Α. ΤΣΙΠΡΑΣ;  

Η ενέργεια των 15 στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία αναφέρει σε ανακοίνωσή της: 

«Ο κατά συρροήν δολοφόνος Δημήτρης Κουφοντίνας και οι υποστηρικτές του πρέπει να αντιληφθούν ότι η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται. Προξενεί αλγεινή εντύπωση το γεγονός ότι στελέχη του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έσπευσαν προς υπεράσπισή του ενώ ποτέ δεν βρήκαν να πουν κουβέντα για τα θύματά του. Αλήθεια ποια είναι η θέση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ; Συμφωνεί με το κείμενο των στελεχών του; Περιμένουμε την τοποθέτηση του κ. Τσίπρα.

Ο ΒΙΟΣ ΚΑΙ Η…  ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ    

Ο καταδικασμένος σε 11 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για 11 εκτελέσεις, ληστείες, εκρήξεις, κάνει από τις 8 Ιανουαρίου απεργία πείνας καθώς αντιδρά στη μεταγωγή του από τις φυλακές Κασσαβέτειας Βόλου στις φυλακές Δομοκού, χάνοντας έτσι τις ευνοϊκές συνθήκες που έχει ένα αγροτικό σωφρονιστικό ίδρυμα.

Σύμφωνα με διάταξη  απαγορεύεται η μεταγωγή σε αγροτικές φυλακές σε καταδικασμένους για τρομοκρατία. Αν και σε περιπτώσεις επαναμεταγωγής ο κρατούμενος προβλέπεται να επιστρέφει στην αρχική φυλακή, ο Κουφοντίνας δεν κατέληξε στον Κορυδαλλό, καθώς εκεί οδηγούνται κατά κύριο λόγο οι προσωρινώς κρατούμενοι, ενόψει της δίκης τους.   
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top